Sportcafé 2018: Een avond vol inspiratie

Op donderdagavond 11 oktober werd hockeyvereniging Push omgetoverd tot het Sportcafé 2018. Tijdens deze avond gingen bestuurders van 25 verschillende sportverenigingen in op het thema ‘Vernieuwen’. Om zo via discussies en praktijkvoorbeelden ideeën te vormen om toekomstige uitdagingen te kunnen tackelen.

Na de opening van het Sportcafé door Moniek Derks, bestuurder MOOIWERK, introduceerde Roy Simons (Negen) het thema. Tijdens zijn presentatie ‘Vernieuwen is winnen’ werden verschillende trends in de sportwereld besproken. Hierna was het tijd voor de bestuurders om zelf met deze ontwikkelingen aan de slag te gaan.

“De ontwikkelingen zijn niet nieuw, dat de wereld digitaliseert is een feit. De cijfers liegen niet. Wij moeten daar als vereniging op in kunnen spelen. Een avond zoals deze zorgt weer voor nieuwe inzichten.” Aldus Anneke van OSV Bowls.

Expeditie

In gemixte groepen gingen de bestuurders middels een interactief spel op expeditie. Door verschillende vragen over het thema te beantwoorden, samen te werken en met hulp van onze adviseurs en de medewerkers van Negen kwamen zij tot nieuwe ideeën en inzichten. Deze werden in 1 minuut gepitched aan de anderen. Na afloop van het Sportcafé was er nog een gezellige borrel.

Vervolg

De komende periode hebben de sportverenigingen die aanwezig waren de tijd om samen met hun bestuursgenoten en andere vrijwilligers aan de slag te gaan met het bedenken van een vernieuwend idee. Op dinsdag 5 februari 2019 krijgen de deelnemers de kans om het idee te pitchen aan een vakjury.