Studenten en organisaties werken met elkaar voor een beter resultaat

De afgelopen tijd hebben ruim 150 studenten zich ingezet voor verschillende Bredase initiatieven. De scholen die hier aan mee werkten zijn Avans Hogeschool Communicatie en de Internationale School Breda. Vrijwilligersorganisaties en sportverenigingen komen zo in contact met jonge vrijwilligers en studenten blijven maatschappelijk betrokken. Zo worden zij niet alleen zelf beter, maar helpen ze vooral elkaar een handje.

Communication challenge – Avans
Door een goede samenwerking tussen Avans en MOOIWERK ontwikkelden studenten van de Communicatie opleiding eigentijdse communicatiemiddelen voor acht Bredase maatschappelijke organisaties. In september richtten de eerstejaarsstudenten een communicatiebureau op. Naast een goede naam en een passend logo, moesten zij via een sterke pitch de organisaties binnen halen. Studenten verdiepten zich in de organisatie en draaiden een dag mee. Zo konden ze vervolgens in vier weken passende communicatie uitingen ontwikkelen. Tijdens de Show & Tell werden alle uitingen gepresenteerd en beoordeeld. Ook de organisaties kregen het eindresultaat te zien: “Geweldig ons nieuw promotiefilmpje, dat hadden we zelf nooit zo kunnen maken”.

Maatschappelijk betrokken onderwijs – Internationale School Breda
Leerlingen van de Internationale School Breda maakten, via het adviestraject van adviseur Renée, kennis met vrijwilligerswerk in Breda. Na een kennismaking op locatie gingen de leerlingen aan de slag met uiteenlopende vraagstukken van de verschillende vrijwilligersorganisaties. De oplossingen en adviezen presenteerden de leerlingen tijdens een succesvolle avond aan de organisaties.

Enthousiast
De partijen reageren enthousiast op de samenwerkingen die tot stand zijn gekomen. Internationale School Breda, Angelique Matthijsen: “Dit project is een succes geworden! De jongeren hebben kennis kunnen maken diverse organisaties in Breda en de jongeren hebben zich ingezet om de organisatie te helpen met een vraagstuk.”

Ook de organisaties zien de kracht van het samenwerken in: “We kunnen dit creatieve idee 1 op 1 overnemen! Echt leuk dat de jongeren zijn komen kijken bij ons, maar ook iets teruggeven op deze manier. We gaan het echt gebruiken. Het leuke is dat jongeren met hun frisse blik en ideeën echt een bijdrage hebben geleverd aan onze organisatie.” Aldus, een contactpersoon van Kinderboerderij Wolfslaar.

Meer weten?
Benieuwd wat MOOIWERK voor jouw school of vrijwilligersorganisatie kan betekenen? Mail naar info@mooiwerkbreda.nl of bel 076 – 52 33 555.