#WijNiet!

Hoe belangrijk vind jij sociale veiligheid?

Zorg voor een sociaal veilige organisatie dankzij onze workshops

Iedereen, ook kwetsbare groepen zoals kinderen, ouderen en mensen met een beperking willen graag sporten en spelen, zonder in aanraking te komen met ongewenst gedrag.

Ook voor de vrijwilligers binnen je organisatie is het fijn werken als je zorg besteedt aan een veilige en prettige omgeving. Bovendien wil je als vrijwilligersorganisatie of sportvereniging liever incidenten en aansprakelijkheidskwesties zoveel mogelijk voorkomen. Daarom is het goed om stil te staan bij de vraag of jouw organisatie sociaal veilig is.

Wat is grensoverschrijdend gedrag?

Onder grensoverschrijdend gedrag verstaan we onder andere beledigen, pesten, discrimineren, bedreigen, roddelen, uitsluiten, seksueel grensoverschrijdend gedrag en mishandelen. Hoe maak je hierover afspraken binnen je organisatie? Wat doe je als er toch iets gebeurt of wanneer je iets ziet wat niet klopt?

Wat doen wij?

Wij, de adviseurs van MOOIWERK hebben een eenvoudig vierstappenplan ontwikkeld, waarmee je grensoverschrijdend gedrag zoveel mogelijk kunt voorkomen. We adviseren je hoe je dit plan binnen jouw organisatie of sportvereniging kunt toepassen. Klik hier voor het vierstappenplan.

Daarnaast organiseren wij op 2 mei een workshop over dit belangrijke thema:

2 mei 2019 – Interne vertrouwenscontactpersoon jeugd: grensoverschrijdend gedrag

Pesten, dwingende ouders die eisen stellen, seksueel grensoverschrijdend gedrag… Dan is het fijn als je een vertrouwenscontactpersoon hebt binnen jouw organisatie. Wanneer is het gedrag waar het over gaat grensoverschrijdend en wat zou je als organisatie preventief kunnen doen om ervoor te zorgen dat de boel niet uit de hand loopt… Tijdens deze interactieve workshop gaan we aan de slag met situaties uit de praktijk.


Meer informatie

Er is op het gebied van sociale veiligheid veel informatie te vinden en er zijn praktische handleidingen  die je hierbij kunnen helpen. Klik op het betreffende onderwerp om verder te lezen:

Wil je graag in gesprek met onze adviseurs? Dat kan! Neem dan contact op met renee.sterk@mooiwerkbreda.nl.