MOOIWERK reikt NOV-Keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld uit.

In de afgelopen weken heeft MOOIWERK adviseur Marije Dévény het certificaat al aan twee organisaties uitgereikt. Op 13 november ontving Safegroup het officiële certificaat. SMO Breda / Ik wil meedoen ontving 29 november tijdens een feestelijke bijeenkomst in Talentenfabriek De Faam het keurmerk.

Trots
Sarah Tulling van Safegroup is supertrots: “We hebben de afgelopen jaren heel wat stappen gezet. We weten nu veel beter wat vrijwilligers willen en wat hun kwaliteiten zijn. Zo kunnen ze bij ons doen wat echt bij ze past. We merken dat vrijwilligers het naar hun zin hebben bij ons en wij zijn ontzettend blij met ze.”SMO Breda / Ik wil meedoen heeft 4 jaar geleden al het keurmerk in ontvangst mogen nemen en dit jaar is deze verlengd. “Wij werken veel met vrijwilligers. Zij zijn actief in de hele organisatie. Met dit keurmerk laat je zien dat je het intern goed hebt geregeld. En dat maakt je ook aantrekkelijk voor nieuwe vrijwilligers.” Aldus, Marieke Bakker, vrijwilligers coördinator bij SMO Breda.

Begeleiding
Marije Dévény begeleidde beide organisaties. “Safegroup heeft zich de afgelopen jaren geweldig ontwikkeld in het werken met vrijwilligers. Er wordt veel meer gedacht vanuit wat een vrijwilliger graag wil en nodig heeft. Ook is er nu structureel aandacht dat vrijwilligers goed worden ingewerkt en begeleid. Wat SMO erg goed doet is goed kijken en luisteren naar wat de vrijwilliger kan en wil: hierdoor kunnen ze doen waar ze goed in zijn en waar ze plezier in hebben. Daarnaast laat SMO zien dat ze een lerende organisatie zijn: steeds op zoek naar verbeteringen en nieuwe kansen om zich verder te ontwikkelen.”

Voor wie?
De methodiek Vrijwillige Inzet Goed Geregeld is er voor álle organisaties die met vrijwilligers werken. Het helpt je bij het maken of verbeteren van je vrijwilligersbeleid. Ook kan je organisatie het NOV-Keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld behalen. Zo ziet ook de buitenwereld dat het vrijwilligerswerk in jouw organisatie goed geregeld is!

Zelf check
Twaalf landelijk Goed Geregeld adviseurs kregen op 10 december bij Brandpunt (super plek!) in Breda de nieuwe Zelfevaluatie te zien en wat is die enthousiast ontvangen! Kort, duidelijk, toegankelijk en digitaal: dit maakt het voor grote en kleine organisaties leuk en leerzaam om aan de slag te gaan met vrijwilligersbeleid.

Checken waar goed vrijwilligersbeleid en -management aan voldoet en of jij alles voor elkaar hebt? Dat kan met de gratis Zelfevaluatie! Ook kan je de Zelfevaluatie gebruiken als bouwstenen voor goed vrijwilligersbeleid.

MOOIWERK heeft twee ervaren adviseurs die gecertificeerd zijn om je organisatie hierbij te adviseren en te beoordelen. Meer weten? Neem contact met ons op: