Nieuwe btw-regeling en investeringssubsidie voor sportorganisaties

Per 1 januari 2019 geldt er een nieuwe btw regeling en investeringssubsidie voor sportorganisaties. 

​​De nieuwe btw-regeling houdt in dat zowel sportverenigingen, sportstichtingen als ook accommodatie- en beheerstichtingen geen btw meer hoeven af te dragen over hun diensten en de huur van de accommodaties. Gevolg is echter wel dat er ook geen btw meer teruggevraagd kan worden van de investeringen. Deze worden dus 21% duurder. Voor verenigingen die rechtstreeks huren van de gemeente zal dit weinig verandering met zich meebrengen. Voor verenigingen die met een accommodatie- of beheersstichting werken, echter wel.


Wil je weten hoe het precies zit? Lees dan snel verder
Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Met vriendelijke groet,

Enzo, Lieke, Robin en Stephanie