Nieuws

Het festivalseizoen kan beginnen! Toch?

Het festivalseizoen staat voor de deur. Ook in Breda zijn we dol op festivals! Bijna elk weekend is er wel iets te doen in onze mooie stad. Maar wist je dat het grootste deel van deze festivals niet zou kunnen bestaan zonder de inzet van vrijwilligers?

Gelijkgestemden, sfeer en gratis consumpties

Veel festivals werven hun vrijwilligers door er gratis entreekaartjes en consumpties tegenover te zetten. Dat is natuurlijk mooi meegenomen voor de vrijwilligers. Al willen ze zelf vooral dat het een festival is dat bij ze past. Het ontmoeten van gelijkgestemden is voor de meeste vrijwilligers de motivatie om aan de slag te gaan deze zomer. Dat blijkt ook uit het artikel van NU.nl van 15 mei.

Bredaas sfeertje

Natuurlijk zijn er in de weekenden dat het festival plaatsvindt veel mensen bezig om alles in goede banen te leiden. Maar voordat het zo ver is, zijn er ook nu al een hoop vrijwilligers nodig om het festival überhaupt mogelijk te maken. Helaas zijn er niet altijd genoeg helpende handjes. Circusfestival, Stukafest en Breda Jazz Festival hebben vacatures openstaan in onze Vacaturebank.

Wil jij het mogelijk maken dat deze festivals door kunnen gaan in Breda? Neem dan zeker een kijkje!

Naast deze festivals zijn er de komende tijd nog een hoop anderen in Breda. Denk aan BRIK, Spanjaardsgatfestival, Breda Drijft, Tranen van van Cooth, Breda Barst en het Brakkenfestival.

 

Wij willen alle vrijwilligers alvast bedanken voor hun inzet en wensen iedereen een geweldig festivalseizoen toe!