Marieke vertelt over haar mooie werk!

Marieke, onze oud-communicatie stagiaire, heeft naast haar studie, werk en fanatieke rugbyleven nog iets belangrijks. Ze is namelijk vrijwilligster! Zowel voor de rugbyvereniging als bij mensen thuis. Over dat laatste vertelt ze ons in deze “MOOI WERK UITGELICHT” meer…

Van het goede gevoel dat ik na afloop heb, krijg ik energie! Energie voor mijn studie,energie voor mijn sport,energie voor mijn werk, energie voor mijn vrienden en energie om de wereld een klein beetje mooier te maken

 

Elke maand ga ik langs bij zelfstandige ouderen om hun tuin te onderhouden en verschillende klusjes in en rondom het huis te verrichten. Ze wachten voor het raam en de deur gaat precies op de afgesproken tijd open. We beginnen met een kopje thee en wat lekkers. Daarna start ik met de tuin of de andere klusjes.

Na ongeveer een uur word ik weer binnen geroepen. “Niet vergeten te drinken hé meisje”. Er ligt dan altijd wat lekkers bij. Elk uur komt ze even kijken hoe het gaat en of ik nog wat te drinken wil. “Wil je nog een glaasje limonade? Wil je nog een koekje, wil je nog een dropje?”. Vaak is mijn antwoord dan: Nee bedankt mevrouw, ik roep wel als ik dorst heb.

Als ik op de vensterbank kijk, ligt er toch een dropje. Een uur later liggen er twee en weer een uur later is ook de derde toegevoegd aan het rijtje. Dit zijn de kleine dingen waardoor ik elke maand zin heb om langs te komen, elke maand zorg dat ze weer blij zijn en waardoor ik elke maand weer uitkijk naar het moment waarin ik de afgelopen maand met ze bespreek onder het genot van een kopje thee en wat lekkers.