Nieuws

Op weg naar een rookvrije generatie

BSV Boeimeer startte op 14 september met ‘de rookvrije generatie’. Wethouder Miriam Haagh kwam kijken hoe de vereniging dit aanpakt. Rookvrij spelen, leren en opgroeien wordt in Breda omarmd en de kans voor kinderen om in een rookvrije omgeving te sporten hoort hier bij.

Waarom is een rookvrije sportvereniging belangrijk voor BSV Boeimeer?
Richard Breedijk, voorzitter van BSV Boeimeer, benoemde een persoonlijk voorbeeld t.a.v. bovenstaande vraag: Richard heeft zelf drie kinderen en voor de derde was het heel normaal dat hij ook ging voetballen net als de andere twee. Na een half jaar kwam Richard er achter dat het laatste kind voetballen helemaal niet leuk vond. ‘’Met roken is het net zo: als wij het allemaal normaal vinden geven we dit voorbeeld ook aan onze kinderen.’’

Besturen van gemeentelijke buitensportcomplex verenigingen in Breda zijn in juli schriftelijk op de hoogte gesteld van de toolkit die gebruikt kan worden ter ondersteuning van een rookvrije sportclub. Zo goed als alle gemeentelijke buitensportcomplex verenigingen in Breda, hebben aangegeven mee te willen werken aan een rookvrije generatie. Dat is iets waar we in Breda heel trots op mogen zijn!

Voor meer informatie neem contact op met een van de adviseurs van MOOIWERK.