Blog

Onze adviseurs aan het woord

Een succesvolle Vrijwilligersmarkt

Marlous Fieret – 7 oktober 2019

Op 26 september was het weer zover: de jaarlijkse Vrijwilligersmarkt van Breda! Wat hebben we er als MOOIWERK team lang naar toegewerkt. De aanloop was best spannend. Er komen immers veel mensen uit de stad iets halen of brengen. En hoe gaat De Teruggave als nieuwe locatie uitpakken? Maar liefst 90 organisaties hadden zich aangemeld en ook mochten we een hele hoop Bredanaars verwelkomen: een grote, maar toffe uitdaging!

Na de opening van bestuurder Moniek was er een vlammende start met 250 studenten en leerlingen van diverse scholen. Zij hadden vooraf een gastcollege gekregen over vrijwilligerswerk door adviseurs van MOOIWERK en inspirerende Bredase vrijwilligers (zie blog Pim). De studenten van Florijn college, Markenhage en Avans kwamen met een huiswerkopdracht de Vrijwilligersmarkt op. Natuurlijk waren ze niet allemaal even gemotiveerd, maar gelukkig ging het grootste deel wel met een positief gevoel én een maatschappelijke stage de deur uit! Wij en de docenten waren dan ook trots, want wat is dit belangrijk voor de toekomst!

Ook tijdens de Open Ronde hebben we veel mooie gesprekken gehoord en verbindingen zien ontstaan. Alle sectoren waren dan ook goed vertegenwoordigd en daardoor konden we een grote diversiteit aan vrijwilligerswerk laten zien! Aan het eind bleek dat sommige organisaties zelfs binnen een paar uur 14 potentiële vrijwilligers had binnen gesleept. Andere organisaties gingen weer naar huis met inspiratie voor toekomstige samenwerkingen. 

Tijdens de borrel waren er warme woorden van wethouder Miriam Haagh en konden de organisaties nog even na kletsen over de dag. Maar wat is nou het allermooiste van de Vrijwilligersmarkt? Een trots gevoel! Trots op de stad met zijn mooie initiatieven, organisaties, verenigingen en clubs! En natuurlijk trots op ons team!

 Als we even terugblikken hebben we een mooi evenement neergezet… Met de ambitie om volgend jaar een nog mooiere editie neer te zetten!

Tot volgend jaar!