Vrijwilliger zijn?

Vind je vacature.

Heeft jouw organisatie een helpende hand nodig?

303 Social Work-studenten doen tijdens hun eerste studiejaar 84 uur vrijwilligerswerk! Misschien dat jouw organisatie een paar studenten kan gebruiken? De studie Social Work is de herziene sociale opleiding van Avans (eerder waren dit de opleidingen SPH, MWD en CMV). In deze opleiding leren studenten hoe ze mensen kunnen helpen zo zelfstandig mogelijk aan de samenleving deel te nemen.Tijdens het eerste studiejaar doen ze vrijwilligerswerk om ervaring op te doen en te leren in de praktijk.

 

Wat kunnen studenten doen? 

Ze ondersteunen, begeleiden, activeren, motiveren, geven aandacht aan en/of verlenen hulp. Studenten kunnen een relatie opbouwen met cliënten van een bepaalde doelgroep. Het vrijwilligerswerk vindt plaats in een sociaal agogische setting. Goed om te weten dat het hier echt gaat om vrijwilligerswerk en geen stage is.

 

Leren in de praktijk 

MOOIWERK werkt samen met Avans om studenten en maatschappelijke organisaties met elkaar te verbinden. Door het vrijwilligerswerk oriënteert de student zich op doelgroepen waarmee hij of zij misschien in de toekomst gaat werken. Voor dit leren in de praktijk maken de studenten een leerwerkplan en krijgen ze intervisie op school. De studenten krijgen wekelijks een dagdeel vrij geroosterd om vrijwilligerswerk te doen. Ze zijn vrij om deze uren in overleg met de organisatie af te stemmen. Dus ook weekenden of avonduren behoren tot de mogelijkheden.

 

Pak je kans!

Heeft jouw organisatie mogelijkheden voor 1 of meer studenten? Stuur dan snel een e-mail naar jra.sommer-lameijer@avans.nl met de volgende informatie:

  • Naam en informatie over je organisatie
  • Naam en gegevens van de contactpersoon
  • Locatie waar de student vrijwilligerswerk doet
  • Beschrijving van de werkzaamheden
  • Met welke doelgroep(en) de student werkt
  • Gewenste uren in welke periode

 

Heb je andere vragen of advies nodig over vrijwillige inzet of wil je weten wat MOOIWERK voor je kan betekenen? Neem contact met ons op! Bekijk onze contactgegevens op onze website: mooiwerkbreda.nl