Nieuws

Vliegende start voor communicatietalenten

125 eerstejaarsstudenten, 27 communicatiebureaus, 10 opdrachtgevers en een vakjury zorgden voor een communicatie spektakel tijdens de Show & Tell 2019!

Net als voorgaande jaren konden vrijwilligersorganisaties en sportverenigingen weer meedoen met de Communication Challenge. Dankzij de Communication Challenge krijgen de maatschappelijke organisaties nieuwe communicatiemiddelen of -advies van eerstejaars communicatiestudenten. De maatschappelijke opdrachtgevers van dit jaar: Stichting Zomerkampen Breda, De Geschied- en Oudheidkundige Kring van Stad en Land van Breda ‘De Oranjeboom’, Sportvereniging Fier, Theesalon De Struyk, Yellow Roses Foundation, B.H.V. Push, Stichting Belangenbehartiging Scouting Breda, Stichting Speelotheek Pip & Zo, Team Uniek en Bredase Waterscouting Titus Brandsma. 

Twee winnaars

Een jury bestaande uit Saskia (marketing & communicatie bij Smaakspecialist), Mitch (van creatief bureau Goedzooi) en Marije (adviseur MOOIWERK) wezen twee winnaars aan voor de FIRE STARTER: WAP en Five Minds! De FIRE STARTER is voor het bureau dat zich het beste op de kaart heeft gezet en de opdracht het beste heeft uitgevoerd. De LEFFIE ging naar FFdenaamvergeten. Dit bureau toonde het meeste lef in presentatie, aanpak en eindresultaat. 

“Ongelofelijk wat deze studenten in korte tijd hebben gemaakt!

Opdrachtgevers zijn verrast en blij met het advies en de communicatiemiddelen. Zij gaan naar huis met mooie promotiefilmpjes, een (vernieuwde) website of Facebookpagina, een gloednieuw Instagram account, flyers, posters en heel veel goede ideeën en inspiratie. “Geweldig om te zien wat deze eerstejaars, soms rechtstreeks van de havo, voor elkaar hebben gekregen voor onze hockeyclub. Ze zijn op de club geweest, hebben trainingen en wedstrijden bezocht. Ook hebben ze de sfeer geproefd op het veld. Wat een mooie dingen hebben zij voor ons gemaakt. Echt top!” aldus de dames van Push.

The Communication Challenge wordt elk jaar beter

Marije, adviseur MOOIWERK, draait dit project al een aantal jaren samen met Avans en is laaiend enthousiast: “Ieder jaar zoeken we naar mogelijkheden om het project te verbeteren en dat zie je terug in de eindresultaten. Opdrachtgevers krijgen meer uitleg en studenten vormen nu bureaus die pitchen voor opdrachtgevers. Super leuk en leerzaam is dat! Ook zijn er nu buiten de Communication Challenge om mogelijkheden om communicatievragen bij Avans neer te leggen.”

Heb jij een vraag op het gebied van communicatie?

Avans is altijd op zoek naar opdrachten en projecten op het gebied van communicatie. Neem voor meer informatie contact op met adviseur Marije of bel naar 06 37203123.