Nieuws

Kleine ondernemingsregeling geldt vanaf 2020 ook voor verenigingen en stichtingen

Op 1 januari 2020 gaat de nieuwe kleine ondernemersregeling in. In tegenstelling tot de oude regeling, geldt de nieuwe regeling ook voor verenigingen en stichtingen. Wat gaat er veranderen? Verenigingen en stichtingen die minder dan 20.000 euro inclusief btw omzet draaien, kunnen gebruik maken van de nieuwe regeling.

De nieuwe regeling houdt in dat je btw-vrijstelling krijgt in plaats van een belastingvermindering. Dit geldt ook voor een vereniging of stichting. Je mag dan geen btw op je leveringen berekenen. De btw op kosten (voorbelasting) mag je ook niet aftrekken. Je mag een beperkte btw-administratie bijhouden en hoeft geen btw-aangifte in te dienen. Je keuze geldt voor minimaal 3 jaar, of tot je de 20.000 euro omzet overschrijdt.

Wil je meer weten? Lees het hier!