Blog

Onze adviseurs aan het woord

Geld nodig?

Lieke Reinders – 12 december 2019

Dat bestuursleden en vrijwilligers na een Sportcafé vol nieuwe ideeën naar huis gaan, maakt dat ik ieder jaar weer uitkijk naar het Sportcafé. Dat was dit jaar niet anders. Een interessant thema in combinatie met een gezellige derde helft om te netwerken, maakt het altijd weer een mooie avond. Dat ik deze keer, omringd door vele clubs waar ik de afgelopen jaren contact mee heb gehad, afscheid kon nemen van ‘het Bredase’, maakte deze editie voor mij extra bijzonder.

Meer geld voor de club, dat wil iedereen wel. Dat sponsoring een thema is dat leeft, bleek wel tijdens het Sportcafé dat ik samen met Enzo, Pim en Robin speciaal voor Bredase sportclubs organiseerde. Met meer dan 60 aanmeldingen waren we ‘uitverkocht’ en lieten maar liefst 30 verschillende sportclubs zich verwonderen door het verhaal van Peter van Baak, de man achter Sponsorvisie en specialist in breedtesport sponsoring.

Help je sponsor
De tijd waarin je op iemand afstapt om te vragen of hij sponsor wil worden is voorbij. Peter gebruikte een rijschool als pakkend voorbeeld. ‘Kijk maar eens naar het aantal leden tussen de 15 en 18 jaar. Hoe mooi is het om een deal te sluiten waarin jij je leden een gratis rijles kunt aanbieden? Een rijschool is bereid daarvoor te betalen, je promoot zijn aanbod immers bij exact de doelgroep die hij zoekt.’
Een echte win-win als je het mij vraagt. Meer inkomsten voor jouw club, je leden een gratis rijles en de sponsor meer klanten. Met als belangrijkste boodschap: doe een sponsor een aanbieding waar hij niet omheen kan. Maak er een sport van je sponsor te helpen.

€400.000,- aan inkomsten door crowdfunding
Brouwerij Frontaal haalde dit jaar €400.000,- binnen via een crowdfundingsactie. Als gastheer van het Sportcafé dit jaar, eindigden zij de avond met een mooi voorstel. Voor iedere doos Andreas – een heerlijke trippel die de aanwezigen zelf konden testen – houdt Frontaal €3,- apart voor de clubkas. Het totaalbedrag wordt na één jaar uitgekeerd. Een mooi zakcentje voor de club én een leuke uitbreiding van het assortiment.

Afscheid
De week van het Sportcafé was tevens mijn laatste werkweek bij Breda Actief & MOOIWERK. Een mooier moment om afscheid te nemen, te midden van allemaal sportliefhebbers, had ik me niet kunnen wensen. Per 1 januari ga ik aan de slag als verenigingsadviseur in de gemeente Meierijstad en denk ik met enige regelmaat terug aan al het moois hier.

Bedankt, beste mensen! Voor alle fijne contacten, jullie enthousiasme, nieuwsgierige vragen, het vertrouwen en bovenal de tomeloze inzet voor jullie ‘cluppie’. Jullie laten zien wat sport teweeg brengt en brengen Breda op een super mooie manier samen. Ik hoop oprecht dat jullie daar zelf minstens zo trots op zijn als ik en jullie komend jaar mooie, nieuwe sponsoren binnenhalen!