Nieuws

NLdoet: 13 en 14 maart

Het Oranje Fonds organiseert op 13 en 14 maart 2020, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Denk bijvoorbeeld aan het opknappen van de accommodatie of schoonmaakwerk of het begeleiden van een activiteit. Bekijk hier alle aangemelde klussen. 

NLdoet vs. het Coronavirus

LET OP: Door het Coronavirus kan het zo zijn dat de vrijwilligersklus niet doorgaat. Lees hieronder wat je moet doen:

Organisaties

Indien je de klus wilt annuleren dan kun je dit doen via je Mijn Oranje Fonds account. De klus verdwijnt dan van de NLdoet website. Kies dan een van de drie mogelijke redenen voor annulering in Mijn Oranje Fonds. Je ontvangt dan automatisch een mail ter bevestiging. 

Financiële bijdrage
Hebben jullie een financiële bijdrage van het Oranje Fonds ontvangen? Meld dit dan per e-mail aan: nldoet@oranjefonds.nl. Verzet je de klus? Meld dit dan ook in deze e-mail. Het Oranje Fonds overlegt dan of het ontvangen geld teruggestort moet worden of niet.
Na contact met het Oranje Fonds verwijder je de klus in je Mijn Oranje Fonds account. Kies als reden in Mijn Oranje Fonds: ‘In overleg met en na goedkeuring door het Oranje Fonds is de activiteit verplaatst naar een andere datum’. 

Breng vrijwilligers op de hoogte
Vrijwilligers die zich aangemeld hebben, moet je natuurlijk wel even op de hoogte brengen! Dan voorkom je dat zij voor niets komen op 13 of 14 maart. Misschien kun je de klus op een later tijdstip laten plaatsvinden. Houd daarom goed contact met deze vrijwilligers!

Vrijwilligers

Heb jij je aangemeld voor een NLdoet-klus? En wil je jezelf toch afmelden als vrijwilliger. Dan kun je dat doen via de link in de mail die het Oranje Fonds op 9 maart om 15.30 uur naar alle aangemelde vrijwilligers heeft gestuurd. Deze wijziging wordt automatisch doorgegeven aan de klusorganisatie.

Mocht je al persoonlijk contact hebben gehad met de klusorganisatie, dan kun je het hen ook melden. Maar, afmelden via de link is het belangrijkste.

Als je twijfelt of deelname voor jou verstandig is, kijk op de website van het RIVM voor meer informatie en de laatste stand van zaken.