Nieuws

Aan de slag met je sportaccommodatie? Investeer dan nu!

Wil jij aan de slag met je buitensportvelden of je kleed-wasaccommodatie van jouw sportclub? Dan is het nu interessant om te investeren, want er lopen momenteel twee stapelbare subsidie tranches naast elkaar.

Gemeente Breda: buitensportaccommodaties

De eerste subsidie tranch is die van de gemeente Breda. Bredase buitensportverenigingen kunnen gebruik maken van de investeringsregeling ten behoeve van buitensportaccommodaties. In dit kader zijn middelen beschikbaar voor de aanleg of aanpassing van velden en kleed-wasaccommodaties. Voor een uitkering van de gemeentelijke subsidie in 2021 is de uiterste indiendatum op 31 mei 2020. Verenigingen kunnen met zo’n aanvraag ⅓ van het totaalbedrag als subsidies toegekend krijgen, mits zij een garantstelling hebben van Stichting Waarborgfonds Sport.

BOSA-subsidieregeling

Daarnaast heb je de landelijke BOSA-subsidieregeling. Met deze subsidieaanvraag kan je bij een investering vanaf 25.000 euro in aankoopkosten van grond, sportmaterialen of verbouwkosten van/investeringen in de sportfaciliteiten (m.u.v. de kantine) 20% subsidie krijgen. Dit kan zelfs oplopen tot 35% subsidie als het gaat om bepaalde investeringen in duurzaamheid.

Mocht je hierover meer willen weten dan kan je contact opnemen met één van de adviseurs in jouw gebied.