Nieuws

Voorwaarden voor het organiseren van activiteiten in het bos

Er gebeurt nogal wat in de Bredase bossen. Regelmatig zijn er ook organisaties, sportverenigingen en commerciële sportaanbieders actief. Niet alles kan altijd en overal. Echter: veel kan wel na goede afstemming, op een aangewezen plek in een aangewezen periode.

Doe een melding

Indien er een evenement/ activiteit georganiseerd wordt, in de natuurterreinen van Staatsbosbeheer, dient er een melding gedaan te worden op de website van Staatsbosbeheer. Het evenement dient 4 weken van tevoren gemeld te worden.

Kosten

De kosten die altijd worden gerekend, zijn de administratiekosten. Indien het een commerciële activiteit betreft, worden er per deelnemer extra kosten in rekening gebracht. Indien de organisatie een goede doelen organisatie is (let op: ANBI-regeling van toepassing), dan is er wel een melding nodig, maar zijn er geen kosten aan verbonden.

Mochten er nog andere vragen zijn over toestemmingen van activiteiten/ evenementen, dan kan er contact worden opgenomen met Staatsbosbeheer via baronievanbreda@staatsbosbeheer.nl