Nieuws

Hulp bij het verduurzamen van jouw sportaccommodatie!

Het klimaatakkoord

 

In 2050 moeten alle sportaccommodaties CO2-arm zijn. Het tussentijdse doel voor 2030 is een reductie van 49%. Verder zijn de ambities: geen gewasbeschermingsmiddelen meer op de sportvelden, het gebruik van circulaire materialen op sportaccommodaties en een klimaatadaptieve sportomgeving. Dit zijn in totaal vier ambities uit de routekaart duurzame sport.

In Nederland is daarbij 30-40% van de sportaccommodaties in privaat bezit. Mocht jouw club de sportaccommodaties in eigen beheer hebben dan weet je dat de energiekosten een grote kostenpost zijn. Door een samenwerking die we vanuit MOOIWERK zijn aangegaan met Sportservice Noord-Brabant kunnen we jullie nu een kosteloos begeleidingstraject rondom verduurzaming aanbied. Dit wordt vergoed door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Begeleiding voor jouw club

Jouw vereniging kan worden ondersteund door een ervaren procesbegeleider. Deze is gespecialiseerd in het begeleiden van sportorganisaties op het gebied van duurzaamheid. Samen met jou wordt er dan een helder stappenplan doorlopen: 

  1. Je krijgt inzicht in rendabele duurzame maatregelen specifiek voor jouw accommodatie.
  2. Bepalen van de duurzaamheidsambitie.
  3. Het opstellen van een gefaseerd plan van aanpak.
  4. Je wordt begeleid in het offertetraject.
  5. De inzet van een betrouwbaar netwerk en eventuele kwaliteitscheck op offertes van anderen.
  6. Het uitwerken van de business case, inclusief advisering en begeleiding bij financiering.
  7. De juiste nazorg tijdens de realisatie.

Wil je meer weten over de mogelijkheden. Kijk dan in deze informatiebrochure of neem contact op met de adviseur Sport & Recreatie binnen jouw gebied!