Blog

Onze adviseurs aan het woord

Wie anderen helpt, helpt ook zichzelf

Enzo de Regt – 3 april 2020

COVID-19 oftewel Corona, niemand kan er meer omheen.
Tot een aantal maanden geleden werd Corona nog gelinkt aan de zomer, strand, warmte en gezelligheid. Uiteraard heb ik het hier over het Mexicaans biermerk van brouwerij Grupo Modelo. Inmiddels heeft Corona een heel ander imago gekregen. Terwijl mijn telefoon automatisch overschakelt naar de zomertijd, sta ik stil bij wat mij het afgelopen weekend overkomen is.

Wie anderen helpt, helpt ook zichzelf

Vrijdag 27 maart
“Ha Buurvrouw, de buurman van nummer 46 hier.” We houden twee meter afstand en ik voel een opluchting bij mijzelf wanneer Sjannie (80 jaar) aangeeft dat ze gezond is. “Het zijn bijzondere tijden buurvrouw. Ik kan mij best voorstellen dat u misschien nu liever niet de deur uit gaat. Mocht u hulp kunnen gebruiken zoals bijvoorbeeld de boodschappen doen, ik wil u zeker helpen”.

Zaterdag 28 maart
De deurbel gaat, wanneer ik open doe staat er een bloeiend plantje voor de deur met een handgeschreven kaartje; “Dit is onze manier om te zeggen dankjewel voor het in de gaten houden van ons ma.” ‘s Middags doe ik mijn boodschappen ronde met een ouderwets handgeschreven boodschappenlijstje. Voor ik de winkel uit ben heb ik Sjannie per telefoon al twee keer gesproken: “De hopjes vla is op.. Ja… vervelend he die hamsteraars”. “Uhm hoeveel gram is een pond ook alweer Sjannie, of welke koffie bedoel je anders Douwe Egberts of Perla?”

Inmiddels heb ik een extra huissleutel van de buurvrouw, verstopt in ons huis liggen. Ik houd de komende periode namelijk een extra oogje in het zeil. Uiteraard had ik de sleutel deze zaterdag niet nodig, de voordeur naar de hal stond namelijk wagenwijd open voor mijn komst. Na een dikke duim vanuit de woonkamer, zet ik thuis een warme bak koffie. ‘Levensgeluk komt niet voort uit liefde krijgen, maar uit liefde geven’, schreef Aristoteles ooit op. En dat was precies hetgeen mij afgelopen zaterdag overkwam.