Nieuws

Gratis communicatiemiddelen voor jouw organisatie

Communication Challenge: speciaal voor vrijwilligersorganisaties, sportclubs en andere initiatieven uit Breda

Samen met de opleiding Communicatie van Avans Hogeschool zoeken wij maatschappelijke organisaties die nieuwe communicatiemiddelen nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe website, poster, sociale media, nieuwe folder of een promotiefilmpje. Iets voor jouw organisatie? Meld je dan hier aan aan vóór vrijdag 11 september. Eerst weten wat het precies inhoudt of wat er nog meer mogelijk is? Kom dan naar de infodag op woensdagmiddag 2 september. 

Hoe werkt het?
Het komend studiejaar starten 120 eerstejaarsstudenten met de opleiding Communicatie. Deze studenten worden verdeeld in projectgroepen van 3 personen. Met elkaar zetten de studenten hun eigen (fictieve) communicatiebureau op. 

Vanaf eind september gaan de studenten met hun communicatiebureau aan de slag met het bedenken, ontwikkelen en maken van twee doelgroepgerichte communicatiemiddelen voor één organisatie. Het project duurt ruim een maand. Begin november presenteren de fictieve communicatiebureaus hun communicatiemiddelen op Avans Hogeschool.

Corona
The Communication Challenge start in de week van 28 september. Vanwege de corona maatregelen hanteert Avans Hogeschool aangepaste lestijden in blokken van 3,5 uur: van 09.45 – 13.15 en van 13.45 -17.15. Tijdens elk lesblok houden minimaal twee tot maximaal zes communicatiebureaus zich bezig met het maken van communicatiemiddelen voor jouw organisatie. Als organisatie kom je 1 dagdeel in de week van 28 september naar Avans Hogeschool bij de start van het project. Je bent ook aanwezig op 1 dagdeel in de week van 2 november voor de eindpresentaties. We hebben plaats voor minimaal 9 en maximaal 15 organisaties als opdrachtgever.  

Wat levert het jouw organisatie op?
Deelnemende organisaties krijgen gratis nieuwe communicatiemiddelen. De afgelopen jaren zijn er verschillende Bredase organisaties voorzien van onder meer een nieuwe website, een folder of een promotiefilmpje. Het is belangrijk dat er minimaal één contactpersoon vanuit de organisatie beschikbaar is. Deze contactpersoon helpt de studenten met eventuele vragen en kan ze voldoende informatie geven rondom de wensen die jouw organisatie heeft.

Infodag Communication Challenge en andere projecten van Avans
Ben je benieuwd wat de communicatie studenten van Avans voor jouw vrijwilligersorganisatie kunnen betekenen? Op 2 september opent het projectbureau van de opleidingen Communicatie en Communicatie & Multimedia Design, de deuren speciaal voor Bredase vrijwilligersorganisaties. Je krijgt dan alle informatie over de Communication Challenge maar ook over alle andere mogelijkheden om samen te werken met deze opleidingen. Want naast de Communication Challenge biedt Avans nog meer projecten!

Aanmelden & deelname
Aanmelden voor de Communication Challenge kan hier tot vrijdag 11 september.
Aanmelden voor de infodag op 2 september kan hier tot vrijdag 28 augustus.
In de week van 14 september selecteren wij samen met Avans Hogeschool minimaal 9 en maximaal 15 organisaties die kunnen deelnemen.

Vragen? Neem dan contact op met MOOIWERK adviseur Marije Dévény, telefoon: 088 2501328 of stuur een e-mail: marije.deveny@mooiwerkbreda.nl