Workshops & bijeenkomsten

Ben jij een Bredase vrijwilliger? Dan doe je gratis mee!

Nationale vrijwilligersdag

Als waardering voor de inzet van vrijwilligers, wordt een gezellige en inhoudelijk interessante middag georganiseerd, die je kunt gebruiken voor je vrijwilligerswerk!

 

Programma:
12.00 uur:        Inloop met een snack en broodjes
13.00 uur:        Ontvangst en opening
13.05 uur:        Inleiding door Etienne de Bree
13.20 uur:        1ste ronde workshops
14.30 uur:        2de ronde workshops
15.40 uur:        Afsluiting + borrel

 

Inleiding door Etienne de Bree

Op een speelse manier opent Etienne deze middag en neemt ons mee in het thema luisteren.

 

Inhoud workshops

1 De kracht van luisteren
Als vrijwilliger luister je veel en vaak. Dat is fijn, maar soms ook lastig. Deze workshop helpt je daarbij. Met een spelvorm gaan we hiermee aan de slag.

Workshopdocent: Corrie Marijnissen & Gerty Vorsselmans

2 Oplossingsgericht werken
Oplossend gericht denken begint bij de positieve benadering dat elk probleem opgelost kan worden. Het doel van deze workshop is om, samen met de andere deelnemers, na te denken over een hulpvraag  en hier samen een oplossing voor te vinden. Op deze manier krijg je een duidelijker beeld hoe jij en anderen problemen oplossen!

Workshopdocent: Anne Boogaard

3 Is luisteren een last?
Niet voor iedereen is luisteren even makkelijk. Ervaar tijdens deze workshop wat actief luisteren inhoudt en welke belemmeringen kunnen optreden. Maar nog belangrijker, wat zijn oplossingen om actief te blijven luisteren? Tijdens de workshop kom je erachter hoe belangrijk duidelijke communicatie is in het contact tussen vrijwilligers en de ondersteunende collega.

Workshopdocent: Etienne de Bree

4 Communicatie van de ziel
“Te midden van de moeilijkheid ligt de mogelijkheid”. Voel je een drive om je spiritueel te ontwikkelen of te onderzoeken? Of voel je dat het tijd is om het roer om te gooien? Er zijn oneindig veel manieren om dit te verkennen en te voeden. In deze workshop maak je kennis met je eigen spiritualiteit, en hoe je door middel van spiritualiteit je hulpverlening kunt vormgeven.

Workshopdocent: Joke Hogendoorn

5 Verbindende communicatie, de kunst van het geven en ontvangen

In je vrijwilligerswerk is de verbinding met de ander erg belangrijk. In deze workshop maak je kennis met de kunst van het geven en ontvangen van feedback. Want hoe doe je dat nu, zonder de verbinding met elkaar te verliezen?

Workshopdocenten: Erna Smeekens

6 De taal van tekenen – De kleuren van het mandala tekenen

Mensen zijn altijd gefascineerd geweest door de cirkel. De cirkel komt in de natuur overal voor; bijvoorbeeld de aarde, de zon, de kringen op het wateroppervlak als we een steen in het water gooien. De mandala (magische cirkel) is een universeel symbool voor het eeuwigheidsprincipe en de cirkelgang van het leven. Jung introduceerde de mandala in het Westen als een symbool voor de persoonlijkheid; hij ontdekte dat getekende Mandala’s vaak een reflectie zijn van beelden uit het onbewuste. Maar mandala tekenen is vooral ook een heerlijke en rustgevende bezigheid.

Workshopdocent: Yolande Rommens 

 

Meld je hier aan. En geef op de dag zelf door welke twee workshops jij wilt bijwonen!
Tot 6 december.

Field is required!
Field is required!
Field is required!
Field is required!

december 6 @ 12:00
12:00 — 15:40 (3h 40′)

4811 GS Breda, Molenstraat 6

Erna Smeekens, Etienne de Bree, Joke Hogendoorn, Kim Jacobs, Nettie de Grauw, Yolande Rommens