Kennis & Leren

Doe mee met onze workshops & cursussen

Eenvoudig naar een gezonde(re) sportkantine

Hoe gezond is jouw (sport)club of vereniging?

Gezondere voeding in sportkantines wordt een steeds belangrijker en populairder onderwerp. Veel sportclubs zijn al overgegaan op een gezonde(re) kantine, een mooie ontwikkeling! Als sportclub kan je bewust de keuze maken je leden en vrijwilligers de mogelijkheid te bieden wat gezonds te bestellen. Niet door friet en bitterballen uit het assortiment te halen, maar juist door daarnaast gezonde(re) lekkernijen aan te bieden en deze aantrekkelijk te maken. Zo wordt de gezondere keuze ook de makkelijke keuze.

In samenwerking met Sligro Breda en Team:FIT organiseren wij op 6 februari een informatieve, inspiratie-avond over de mogelijkheden rondom het realiseren van een gezonde(re) sportkantine. Bij binnenkomst heten we je welkom door middel van soep, broodjes en lekkernijen. Dit zodat jij alvast kunt ervaren wat gezonde snacks zijn en hoe dat eruit zou kunnen zien binnen jouw club of vereniging. Het initiatief voor deze avond wordt ondersteund door de GGD West-Brabant en JOGG Breda.

Gedurende de avond wordt o.a. ingegaan op de volgende vragen:
– Hoe maak je jouw sportkantine gezonder?
– Hoe houd je het aanbod betaalbaar?
– Hoe kan een gezonde(re) kantine je omzet verhogen?
– Hoe zorg je voor draagvlak binnen je sportclub?

Niet alleen voor sportclubs
Kom je niet vanuit een sportclub, maar een andere vrijwilligersorganisatie met een kantine (bijv. kinderboerderij, buurthuis etc.), dan ben je ook van harte welkom! Wij willen ieder bestuurslid en elke vrijwilliger in Breda stimuleren om aan de slag te gaan met dit thema. 

Datum 
06-02-2020

Tijd
Inloop 17.30 uur
Start bijeenkomst 18.00 tot 19.30 uur

Locatie
Sligro Breda
labc 5252
4814 RD Breda

Cursusdocenten 
Adviseur MOOWIERK – Enzo de Regt
TeamFit Coach – Irene Walk
Vestigingsdirecteur Sligo Breda, Karin Potting

Doelgroep
Bestuursleden en vrijwilligers uit de Gemeente Breda die aan de slag willen met een gezonde(re) sportkantine

Annuleren
Annuleren is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de cursus. Dit kan alleen via vrijwilligersacademie@mooiwerkbreda.nl. Niet via de docent of een medecursist.

februari 6 @ 17:30
17:30 — 19:30 (2h)

4814 RD Breda, Iabc 5252, Sligro Breda

Enzo de Regt, Irene Walk, Karin Potting

inschrijven