Workshops & trainingen

... van onze Vrijwilligersacademie

Omgaan met eenzaamheid en sociaal isolement

Ken of ben jij iemand die zich wel eens eenzaam voelt of sociaal geïsoleerd is?

Eenzaamheid is iets wat steeds vaker voorkomt. Niet alleen steeds meer ouderen, maar ook jongeren voelen zich alleen of teruggetrokken van de buitenwereld. Helaas wordt er niet altijd even makkelijk over gesproken. Dit doordat er vaak wordt gedacht: “Stel je niet zo aan! We hebben toch allemaal een telefoon of internet waarbij we gebruik kunnen maken van Facebook en Whatsapp? Dan ben je toch niet alleen?” Toch zijn er steeds meer jongeren en ouderen eenzaam.

Tijdens de cursus word je bewust van wat eenzaamheid precies is. Hoe je kan je dit herkennen? Je krijgt tips en tools waardoor je beter met je eigen eenzaamheid of die van een ander kan omgaan. Je leert het beter begrijpen en hier stappen in te zetten.

Doelgroep
Vrijwilligers die het interessant vinden om kennis op te doen over eenzaamheid, zodat ze makkelijker een andere kunnen helpen. En daarnaast vrijwilligers die zelf eenzaamheid ervaren en hier graag over willen praten en inzichten of ervaringen willen delen.

Ben jij een vrijwilliger en komt jij wel eens in aanraking met mensen zie met eenzaamheid zijn? Sluit aan tijden de bijeenkomst(en) en help eenzaamheid te herkennen en doorbreek de taboe. 

Data – deze cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten:
Woensdag 13 november
Woensdag 20 november
Woensdag 27 november
Woensdag  4 december
Woensdag 11 december

Tijd 
13.00 tot 16.00 uur

Locatie  
Het Rondeel
Kloosterlaan 14
4811EA Breda

Annuleren
Annuleren is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de cursus. Dit kan alleen via vrijwilligersacademie@mooiwerkbreda.nl Niet via de docent of een medecursist. 

Afmelden
Kun jij helaas niet meer meedoen aan de cursus? Dan moet je dit de avond van te voren uiterlijk voor 19.00 uur doorgeven.
Als jij je niet (op tijd) afmeld en dus niet deelneemt aan de cursus, wordt hier een aantekening van gemaakt. Je moet dan rekening houden met het feit dat je eventueel 3 maanden wordt uitgesloten van deelname aan andere cursussen.

 

november 13 @ 13:00
13:00 — 16:00 (3h)

4811 EA Breda, Het Rondeel, Kloosterlaan 14

Edith Coppens, Karin Holthuis

inschrijven