Hoe om te gaan met sponsoren, die in moeilijkheden zitten

Ook bij sponsoren heerst er nu veel onduidelijkheid. Werknemers werken vanuit huis, locaties zijn dicht, in sommige gevallen moeten ook zij al gebruik maken van verschillende rijksregelingen. Veel sponsoren zijn vaak lokale ondernemers, waarvoor de coronacrisis een harde klap kan zijn. Nu is het juist een geschikt moment om je als club richting je sponsoren te richten en jouw waarde te laten zien. Als vereniging kan je hen wellicht juist nu helpen.

Stuur bijvoorbeeld een mail naar de sponsors waarin je je hulp aanbiedt. Misschien heeft het restaurant wel een tijdelijk afhaalmenu te promoten, de fitnessschool een Thuisfit-programma en het huiswerkinstituut een hulpmiddel voor ouders voor het organiseren van het thuis leren. Je weet het niet, dus reden te meer om het te vragen!

Een voorbeeldtekst die je hiervoor kan gebruiken is:

Beste (naam sponsor),

We zijn er voor elkaar. Als we winnen, maar ook als we verliezen. Door de Coronacrisis wordt u wellicht geconfronteerd met grote uitdagingen. Misschien kunnen wij u een beetje helpen?

Zo horen we van restaurants die speciale afhaalmenu’s willen communiceren en bedrijven die tijdelijk speciale coronadiensten aanbieden. Of heeft u hulp nodig? Een goede jurist, of een accountant. We weten het niet, maar u kent onze vereniging. Met onze (aantal) leden hebben we wellicht precies in huis wat u nodig heeft. Bij deze dan ook de uitnodiging om uw vraag te stellen. Wij zullen deze vervolgens bij onze leden uitzetten en hopelijk helpen wij u hiermee een klein beetje door deze crisis.

Met sportieve groet,

 

Scroll naar top
X
X
X