MOOI MENS gezien! | #5 Lorena | Mensen maken Nederland

MOOIWERK stelt je elke maand voor aan een inspirerend mens. Een MOOI MENS! Iemand die vrijwilligerswerk doet. Voor een ander, maar vooral ook voor zichzelf. Want van iets goeds doen, krijg je een goed gevoel!

Deze maand staat Lorena Santamaría in de spotlights: een Spaanse dame die twee jaar geleden naar Nederland verhuisde samen met haar driejarige zoon. Nu is ze actief als vrijwilligster bij Buddy to Buddy. Deze organisatie helpt vluchtelingen uit een isolement te komen. Dit doen ze door betrokken inwoners aan vluchtelingen te koppelen. ‘’Ik wil aan mijn zoon laten zien dat het belangrijk is om te helpen als je een betere positie in het leven hebt.’’

Je bent vrijwilligster bij Buddy to Buddy, waarom past dit zo goed bij jou?

”Ik ben zelf immigrant en ik ben me bewust van mijn voorrecht, niet alleen vanwege mijn huidskleur – maar ook omdat ik Europeaan ben. Toen ik als alleenstaande moeder met een driejarig kind naar Nederland kwam, had ik het geluk dat veel mensen mij wilde helpen. Nu wil ik niet alleen iets ‘teruggeven’, maar wil ik ook aan mijn zoon laten zien dat het belangrijk is om te helpen als je een betere positie in het leven hebt dan een ander.”

Wat vind je het leukst aan het zijn van een Buddy?

”Het leukst aan buddy zijn, vind ik het leren over én het ervaren van verschillende realiteiten. Daardoor neemt je bewustzijn toe. Daarnaast vind ik het ook leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Met dit vrijwilligerswerk maak ik ook nieuwe vrienden.”

Welke rol heeft MOOIWERK voor jou gehad in het vinden van dit vrijwilligerswerk?

”Toen ik aan het wandelen was, zag ik een groot reclamebord van jullie hangen. Daarna ben ik research gaan doen naar vrijwilligerswerk en heb ik contact gehad met Team Vrijwilligerswerk van MOOIWERK.”

Beïnvloed Corona jouw taken als vrijwilligster?

”Helaas wel. We kunnen niet meer met zijn alle samenkomen en mogen niet meer in het Buddy to Buddy busje. Natuurlijk kunnen we ook geen grotere evenementen opzetten. Daardoor moeten we dus we creatiever zijn als het gaat om het plannen van bijeenkomsten.”

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog twijfelen om vrijwilligerswerk te doen?

Doe het! Je zal je nooit bewust worden van anderen realiteiten als je jezelf er niet aan blootstelt. Doe het niet voor je geweten, maar om je bewustzijn te vergroten. Hierdoor zal je beseffen wat voor voorrecht je hebt!

________________________________________________________________

MOOIWERK is aangesloten bij Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk. Samen met het vrijwilligersveld in het hele land, maken we tijdens het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet (2021) nóg meer mensen enthousiast voor vrijwilligerswerk. Dit doen we onder andere door het vertellen van unieke verhalen in onze rubriek MOOI MENS gezien! #mensenmakennederland

Meedoen met deze rubriek?
Heb jij ook een MOOI verhaal over vrijwilligerswerk, of heb jij een MOOI MENS gezien? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar onze afdeling communicatie, en wie weet vertellen wij hier straks jouw verhaal!

Lees hier het verhaal van Fons die actief is bij wel 7 (!) vrijwilligersorganisaties! Wil jij ook aan de slag als vrijwilliger? Bekijk hier al onze vacatures.

Scroll naar top
X
X
X