Update compensatieregelingen voor sportsector

Om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te beperken, heeft het kabinet in 2020 en begin 2021 diverse maatregelen ingevoerd. Deze hebben in veel sectoren impact gehad, waaronder de sportsector. Daarom heeft de Rijksoverheid een aantal compensatieregelingen in het leven geroepen. Hieronder een overzicht van de verschillende regelingen met een omschrijving van de huidige situatie.

TASO

Deze regeling is momenteel gesloten, maar binnenkort volgen aanvullende regelingen voor de sportsector voor het eerste en tweede kwartaal van 2021. Hiervoor wordt € 75 miljoen vrijgemaakt. De aanvraagperiode voor TASO Q1 2021 loopt van 17 mei tot en met 12 juni 2021. De aanvraagperiode voor TASO Q2 2021 loopt van 26 juli tot en met 20 september 2021. Let op: Heb je voor de financiële schade over de desbetreffende periode al een vergoeding ontvangen op grond van een andere regeling (NOW, TVL) dan mag je die niet meer meerekenen als kosten in je TASO-aanvraag. Meer informatie vind je hier: Tegemoetkoming amateursportorganisaties COVID-19 (Q4 2020) | Subsidie | Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (dus-i.nl)

TVS

De TVS-regeling is bedoeld om de huur van een sportaccommodatie kwijt te schelden als deze accommodatie, vanwege de coronamaatregelen niet door amateursportorganisaties gebruikt kon worden. Momenteel is deze regeling voor Q4 gesloten.

Binnenkort volgen aanvullende regelingen voor de sportsector voor het eerste en tweede kwartaal van 2021. Hiervoor wordt € 80 miljoen vrijgemaakt. De aanvraagperiode voor TVS Q1 2021 loopt van 17 mei tot en met 12 juni 2021. De aanvraagperiode voor TVS Q2 2021 loopt van 26 juli tot en met 20 september 2021.  Meer informatie vind jij hier: Tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties COVID-19 | Subsidie | Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (dus-i.nl)

NOW

Momenteel gesloten. Vanaf 6 mei 2021 tot en met 30 juni 2021 is het mogelijk om de NOW 3.3 aan te vragen. De NOW-regeling is bedoeld voor werkgevers die als gevolg van het coronavirus en overheidsmaatregelen daar tegen kampen met een substantieel omzetverlies (ten minste 20%). Zij kunnen bij het UWV een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten, en hiervoor een voorschot ontvangen. Hiermee kunnen zij werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. Meer informatie vind je hier: Algemene informatie over NOW3 (vanaf 1 oktober 2020 – 1 juli 2021) | Coronavirus: financiële regelingen | Rijksoverheid.nl

TVL

Naast een regeling voor de loonkosten is er ook een regeling voor de vaste lasten van een onderneming, of in dit geval, een sportclub. Organisaties met een omzetverlies van minimaal 30% en daarnaast minimaal €1.500 vaste lasten per kwartaal kunnen een beroep doen op de TVL (De vaste lasten worden voor de sector Sport en Recreatie bepaald op 34% van de omzet). De tegemoetkoming bedraagt 85% van de vaste lasten tot een maximale vergoeding van €330.000. Het loket voor het eerste kwartaal is nu geopend (tot 30 april). Naar verwachting kan er vanaf mei een aanvraag worden gedaan voor het tweede kwartaal van dit jaar. Meer informatie vind je hier: TVL Tegemoetkoming Vaste Lasten | RVO | Rijksdienst

Tip: Let bij het aanvragen van de regelingen wel goed op de geldende voorwaarden. Voor het vaststellen van de tegemoetkomingen kunnen aanvragen achteraf gecontroleerd worden met behulp van een steekproef.

Scroll naar top
X
X
X