Haagse Beemden Verbindt

Sector
Welzijn

Informatie over de organisatie

Netwerk Haagse Beemden is een groep van geïnteresseerde wijkbewoners, waarbij ook diverse organisaties en ondernemingen uit de wijk zijn aangesloten. Iedere wijkbewoner kan zich aansluiten, we willen vooral een open groep zijn.

Najaar 2020 heeft Wim Schul de bespreeknotitie “ Verbindingen in de Haagse Beemden” gepresenteerd. Binnen een paar dagen hebben zestig mensen het verzoek om dit plan te bespreken in een burgersessie in de gemeenteraad ondertekend. Vervolgens is een steeds groter wordende groep ontstaan die zich wil inzetten voor betere verbindingen in de wijk, zowel op sociaal, maatschappelijk als fysiek vlak. Op dit moment zijn zo’n 20 wijkbewoners actief bezig in werkgroepen, een nog veel grotere groep heeft zich als belangstellende gemeld en wordt via mail geïnformeerd. Wil je dat ook? Mail naar netwerkhaagsebeemden@gmail.com en meld je aan voor de bewonersgroep!

Wat houdt Haagse Beemden Verbindt nu eigenlijk in?

Door de werkgroepen zijn vier hoofddoelen opgesteld. Die worden gesymboliseerd door een boom met vier appels, de ene appel hangt wat hoger dan de andere, de ene appel zal ook eerder rijp zijn om te plukken dan de andere.

Die vier appels staan voor dingen die wij belangrijk vinden voor onze wijk:

- Een ‘wijkhart’, waar ook wat grotere evenementen kunnen plaatsvinden zoals je in een dorp vaak een marktplein hebt. De meest logische plek vinden wij de omgeving van het Heksenwielplein
- Goede en veilige wandel- en fietspaden in de wijk, zodat de verschillende buurten beter met elkaar verbonden zijn. Daarbij hoort ook een betere bewegwijzering . We denken ook aan themaroutes door de wijk
- Parken en verblijfplekken in het groen. Er zijn veel mooie plekken in de wijk, maar ze zijn wat verwaarloosd en soms ook wat saai. Wij willen er fijne plekken van maken om bijv. een praatje te maken, te picknicken en te genieten van wat groeit en bloeit, waarbij biodiversiteit een belangrijke rol speelt.
- Informatiepunten. We willen op drie plekken, verspreid in de wijk, locaties waar informatie te vinden is over wat de wijk te bieden heeft. Maar je kan er ook jouw plannen voor wijk of buurt bespreken en horen hoe je deze kan realiseren!

Deze plannen zijn vervolgens besproken met de gemeente Breda. In een goede samenwerking zijn we samen met de gemeente gekomen tot het plan Verbeter Haagse Beemden. Dit plan kan binnen de gemeente onderdeel worden van een groter project, te weten Verbeter Breda.

Wij hebben een goede werkrelatie met de gemeente en hopen in de komende maanden mooie stappen te maken naar betere verbindingen in de onze prachtige wijk!

Openstaande vacatures bij Haagse Beemden Verbindt

No job listings found.
Scroll naar top
X
X
X