het Klooster Breda

Sector
Welzijn

Informatie over de organisatie

HOE HET BEGON
Na 124 jaar verlieten de paters Kapucijnen op 1 februari 2014 het klooster aan de Schorsmolenstraat in Breda. De orde stond bekend om haar werk met en voor de minderbedeelden en had ook een belangrijke functie in de buurt. Deze functie moest behouden blijven.

INITIATIEFGROEP
Wij, een groep van 5 mensen, hebben die uitdaging met beide handen aangepakt. We wonen in het klooster, ontwikkelen en realiseren toekomstplannen en beheren het monumentale pand en de tuin. Overigens met de geweldige steun van een groeiende groep vrijwilligers.

WAAR WERKEN WE AAN
Het doel is om in het klooster een Woon- en Werkgemeenschap te vestigen onder de naam ” HET KLOOSTER”. Met de inkomsten uit bedrijvigheid wordt 12 mensen die dakloos zijn onderdak geboden, van waaruit zij zich weer een plek in de samenleving kunnen verwerven.
“HET KLOOSTER” biedt hun een plek om te wonen en een reden om elke dag op te staan. Met samen werken in de bedrijvigheid houden we de opvangplekken in stand. De bewoners veroveren zelf een nieuwe plek in de samenleving, waarbij ze kunnen rekenen op onze praktische en morele steun.
Daarnaast zullen er, als alles draait, zo’n 100-125 vrijwilligers actief zijn. Ook biedt “HET KLOOSTER” werkplekken aan mensen uit de zorg en re-integratie. We willen ons aansluiten bij EMMAUS die wereldwijd op meer dan 300 plekken hetzelfde doet. Vandaar dat onze stichting “van Klooster tot Emmaus” heet.

Openstaande vacatures bij het Klooster Breda

No job listings found.
Scroll naar top
X
X
X