Libertad, Democratisch Onderwijs

Sector
Onderwijs & Educatie

Informatie over de organisatie

Missie

De missie van Libertad is om jongeren van 4 tot en met 18 jaar een uitdagende leeromgeving te bieden waarin zij hun eigen behoeften en motivatie mogen ontdekken, om van daaruit te leren. Libertad wil de mogelijkheid bieden om te ontmoeten, te experimenteren en zelfstandig na te denken om daardoor persoonlijk en intellectueel te groeien.

Visie

Iedereen heeft een innerlijke vulkaan in zich. In de vulkaan zitten talenten, motivatie en de drang om te leren. Bij Libertad krijgen leerlingen alle mogelijkheden om die vulkaan tot uitbarsting te laten komen.

Om de vulkaan te laten uitbarsten gaan we bij Libertad uit van het natuurlijk leren, leren vanuit nieuwsgierigheid. De leerling mag dus zelf bepalen wat en hoe er geleerd wordt. Als de leerling zelf verantwoordelijk is voor het leerproces en op sociocratische wijze leert werken op school dan wordt er ook geleerd:

  • Op te komen voor de eigen gedachten
  • Actief bij te dragen aan zaken die belangrijk voor ze zijn
  • Problemen als groep op te lossen
  • De mening van anderen te respecteren
  • Bij te dragen aan een succesvolle gemeenschap.

Doordat de leerling zelf verantwoordelijkheid draagt voor het eigen leerproces, ontwikkelt de leerling goede strategieën voor het vinden van creatieve en nieuwe oplossingen voor problemen. De vaardigheden die hierbij ontwikkeld worden kun je de rest van je leven gebruiken en inzetten.

Volgens de visie van Libertad is dit de basis om de vulkaan uit te kunnen laten barsten. Wie weet heeft de leerling straks wel een eigen dierenpension, omdat bij Libertad de mogelijkheid wordt geboden om stage te lopen bij een dierenpension, misschien werkt een leerling straks wel in de IT omdat het bij Libertad mogelijk is zichzelf programmeren aan te leren, of de leerling heeft straks een eigen dierenartspraktijk omdat bij Libertad de mogelijkheid wordt geboden om op eigen tempo het vwo-diploma te halen.

Openstaande vacatures bij Libertad, Democratisch Onderwijs

No job listings found.
Scroll naar top
X
X
X