Stichting De Honingraad Breda

Sector
Welzijn

Informatie over de organisatie

We bieden ondersteuning aan mensen met kanker en hun naasten. Dit doen wij door het aanbieden van allerlei activiteiten en het bevorderen van het contact tussen mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dit lotgenotencontact en deze wederzijdse herkenning draagt bij aan het verminderen van angst en heeft een positieve invloed op het gevoel van eigenwaarde.

Wij richten ons op de zaken naast de medische behandeling. Ons aanbod omvat creatieve activiteiten zoals schilderen, boetseren of speksteen bewerken. Ook kennen wij lichamelijke activiteiten zoals Nordic Walking en ontspanning in de vorm van mindfulness en massages. Wij hebben veel vrijwilligers, die deze activiteiten verzorgen.

De Honingraad is géén medisch centrum en er worden -los van een aantal therapeuten- géén behandelingen verricht. Wél werken wij nauw samen met huisartsen, specialisten, verpleegkundigen, andere begeleiders en patiëntenverenigingen uit de regio. Ook stimuleren wij nadrukkelijk de samenwerking in de zorgketen en zetten wij ons in voor een structurele verbetering van de nazorg voor mensen met kanker en de mensen uit hun omgeving.

Op landelijk niveau is er intensief contact met collega-inloophuizen en -instellingen. Het IPSO (Inloophuizen en Psycho-oncologische centra Samenwerking en Ondersteuning) coördineert vele activiteiten en ondersteunt ons met raad en daad. Verder onderhouden wij goede contacten met het Integraal Kankercentrum Nederland en met landelijke en regionale patiëntenverenigingen.

Stichting Inloophuis De Honingraad is in 1998 opgericht en in de afgelopen jaren voor velen uitgegroeid tot een vertrouwde plek.

Sinds februari 2004 is ons inloophuis gevestigd aan de Johan Willem Frisolaan 100 te Breda. Dit pand werd ons eerst ter beschikking gesteld door de Stichting Roparun. Tegenwoordig is het gebouw in eigendom.

Openstaande vacatures bij Stichting De Honingraad Breda

No job listings found.
Scroll naar top
X
X
X