Vrijwilliger zijn?

Vind je vacature.

Route Ont-Moet

Lage Kant 60 4817GG Breda www.routeont-moet.nl

Route Ont-Moet – Prettig thuis, samen zoeken naar beter

Route Ont-Moet is er voor iedereen die prettig en veilig thuis wil blijven wonen en een handje of maatje nodig heeft voor een korte of langere periode.

Hoe werkt het?
Klantvragen komen binnen via ons eigen netwerk of rechtstreeks van kwetsbare ouderen/bewoners in de wijk en van mantelzorgers. Tijdens een huisbezoek kijken we wat de vraag is en wat we voor iemand kunnen betekenen. De vragen kunnen variëren van: een maatje om samen de tuin op te knappen, een klusje in huis waar men een helpende hand bij kan gebruiken, iemand om mee te praten of een stukje te wandelen of te helpen met boodschappen doen. Onze diensten worden uitgevoerd door leerlingen van Curio, studenten van Avans en vrijwilligers. Zij worden begeleid door professionele medewerkers.

Samen op weg
Het krachtige aan Route Ont-Moet is dat zowel de wijkbewoner als de leerlingen en studenten er mee geholpen worden. De bewoner behoudt de regie en zelfredzaamheid in de thuissituatie. De leerlingen en studenten komen tijdens deze ontmoetingen in gesprek met kwetsbare ouderen/burgers en ontdekken op deze manier wat voor vragen er in de praktijk spelen. Zij kunnen dank zij Route Ont-Moet een reëel beeld krijgen van hun toekomstige werkveld in de zorg en thuisbegeleiding.

Samenwerking
Route Ont-Moet is een initiatief van de zorginstellingen Careyn, Thebe en Raffy-Leystroom. Het werkgeversservicepunt is actief deelnemer voor de leerwerkplekken die binnen Route Ont-Moet beschikbaar zijn. Avans en Curio zijn betrokken ten behoeve van de leer- en stageplekken.

Vrijwilliger worden bij Route Ont-Moet?
Met de inzet van de leerlingen en studenten kunnen we veel hulpvragen oppakken, voornamelijk tijdens de schoolperiodes. Voor hulpvragen die buiten de schoolperiodes vallen en waarbij continuïteit van inzet gewenst is, zetten we vrijwilligers in. Spreekt dit je aan? Neem aub contact met ons op en help ons mee ervoor te zorgen dat  iedereen in Breda e.o. zo lang mogelijk prettig en veilig thuis kan blijven wonen.

Met vriendelijke groet,
Carmen Makatita
Team Route Ont-Moet

T: 06- 533 897 26
E: info@routeont-moet.nl

Vacatures

Tijdelijke hulp/maatje gezocht voor lichte huishoudelijke klusjes

Begeleiding, coaching en maatjes

Voor een oudere mevrouw zijn we op zoek naar iemand die haar wil helpen met licht strijkwerk, opruim taken (kleding ophangen, afval wegbrengen) en eventueel...lees meer ›

Boodschappen doen - tijdens zomerperiode

Begeleiding, coaching en maatjes

Voor een mevrouw, rolstoel gebonden, zoeken we een vrijwilliger die gedurende de zomermaanden wekelijks boodschappen wil doen en - opruimen. In september kunnen we weer...lees meer ›

Prettig thuis - Samen zoeken naar beter; help jij ons mee?

Begeleiding, coaching en maatjes

Vrijwilliger worden bij Route Ont-Moet Met de inzet van de leerlingen en studenten kunnen we binnen Route Ont-Moet veel hulpvragen oppakken, voornamelijk tijdens de schoolperiodes....lees meer ›