Vrijwilliger zijn?

Vind je vacature.

Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen

Galderseweg 65 4836 AC Breda https://www.visio.org/wonen-dagbesteding/woonlocaties/de-blauwe-kamer/vakantieproject/

Bij het vakantieproject van Visio Wonen & Dagbesteding kunnen thuiswonende kinderen en jongeren met een meervoudige handicap genieten van een onvergetelijke vakantie. Ook voor de ouders is het vakantie: zij kunnen de zorg voor hun kind even uit handen geven. Het vakantieproject wordt dit jaar in Grave gehouden.

De kinderen en jongeren met een visueel-verstandelijke beperking genieten één of twee weken van een mooie tijd. In de zomer is één of twee weken plaats voor 50 kinderen. In de herfstvakantie is één week voor 35 kinderen plaats. Ieder kind wordt begeleid en verzorgd door zijn eigen vrijwilliger. Tijdens deze periode weten waar uw kind mee bezig is? 

Elke vakantieganger wordt begeleid door zijn eigen vrijwilliger. De vakantieganger en zijn vrijwilliger vormen samen een hecht duo dat de hele vakantie met elkaar optrekt. De vrijwilliger zorgt voor de praktische zaken, maar onderneemt ook samen met de vakantieganger allerlei leuke activiteiten. Zij komen in een groep met aan het hoofd een ervaren en gediplomeerde beroepskracht. Een groep bestaat uit maximaal acht vakantiegangers die overeenkomen in leeftijd, interesses en zorgvraag. Samen delen zij woon-, slaap- en badruimte.

De uitvalsbasis, de school van Visio in Grave, is voor de gelegenheid omgetoverd tot een waar vakantieparadijs. De school heeft speciale faciliteiten, zoals een snoezelruimte en een zwembad. En er is een speciaal ontspanningsprogramma met vele uitstapjes en activiteiten.  Zoals: een dagje Efteling, een bezoek aan de kinderboerderij, een boottocht en spetterende optredens. De vakantiegangers bepalen samen met hun begeleiders wat ze leuk vinden om te doen. Er is voldoende ruimte voor eigen invulling.

Vacatures

Vrijwilligers gezocht vakantieproject Grave zomer 2020

Activiteitenbegeleiding en recreatie, Begeleiding, coaching en maatjes

Zin in een unieke ervaring? Al jaren organiseert Koninklijke Visio, het vakantieproject. Hier komen thuiswonende kinderen en (jong) volwassen met een visuele en verstandelijke beperking...lees meer ›