#WijNiet!

Hashtag over acties vóór sociale veiligheid

Thema: Sociale Veiligheid

#MeToo is nu al sinds oktober 2017 niet meer uit de nieuwsberichten weg te denken. Het is gestart met grote Hollywoodsterren, maar al snel doken er ook verhalen op uit onder andere de sportwereld en het bedrijfsleven. De lijst van verhalen en slachtoffers blijft maar groeien en het blijkt dat ongewenst gedrag overal voor kan komen. Om vrijwilligersorganisaties en sportverenigingen hier bewust van te maken, maar om tevens ook samen te zoeken naar manieren om dit te voorkomen, organiseert MOOIWERK de leerlijn Sociale Veiligheid.

Sociale veiligheid 

In samenwerking met GGD, Veilig Thuis, Radar en CJG Breda heeft MOOIWERK een vierstappenplan ontwikkeld. Een tool die helpt om goede afspraken te maken binnen een organisatie. In het kader van het op gang brengen van bewustzijn heeft Breda in 2015 meegedaan aan de landelijke campagne ‘Maak er een punt van’ en er is hier in 2016 een vervolg aan gegeven door de jaarlijkse online campagne in Breda. Nu staan kennisdeling en het bespreekbaar maken van het onderwerp op het programma. En als start hiervan de Kick Off op 5 november.

#WijNiet!

Vrijwilligersorganisaties en sportverenigingen krijgen de kans om zich aan te sluiten bij: #WijNiet! Hoe? Door deel te nemen aan één of meerdere cursussen die MOOIWERK de komende maanden organiseert.

De Kick Off vindt plaats op maandag 5 november 19.30 uur bij Podium Bloos Breda. De eerste Nederlandse wereldkampioene oud-judoka Anita Staps, vertelt over haar eigen ervaring. Samen met een team experts zoomt zij in op wat dit voor vrijwilligersorganisaties en sportverenigingen kan betekenen. Maar er wordt ook al gestart aan het zoeken naar manieren om ongewenst gedrag zoveel mogelijk te voorkomen. Klik hier om je aan te melden.

Vervolgens vinden er nog 4 workshops plaats waar ook jouw vrijwilligersorganisaties of sportvereniging aan deel kan nemen.

 

Agenda van bijeenkomsten over het thema Sociale Veiligheid