Sociale veiligheid

Iedereen, ook kwetsbare groepen zoals kinderen, ouderen en mensen met een beperking willen graag sporten en spelen, zonder in aanraking te komen met ongewenst gedrag. Ook voor de vrijwilligers binnen je organisatie is het fijn werken als je zorg besteedt aan een veilige en prettige omgeving. Bovendien wil je als vrijwilligersorganisatie of sportvereniging incidenten en aansprakelijkheidskwesties zoveel mogelijk voorkomen. Daarom is het goed om stil te staan bij de vraag of jouw organisatie sociaal veilig is.

Wat is grensoverschrijdend gedrag?

Onder grensoverschrijdend gedrag verstaan we bijvoorbeeld beledigen, pesten, discrimineren, bedreigen, roddelen, uitsluiten, seksueel grensoverschrijdend gedrag en mishandelen. Hoe maak je hierover afspraken binnen je organisatie? Wat doe je als er toch iets gebeurt of wanneer je iets ziet wat niet klopt?

Wat doen wij?

De adviseurs van MOOIWERK hebben een eenvoudig vijfstappenplan ontwikkeld, waarmee je grensoverschrijdend gedrag zoveel mogelijk kunt voorkomen. Klik hier voor de printversie. We adviseren je hoe je dit plan binnen jouw organisatie of sportvereniging kunt toepassen. Daarnaast is er een VOG-tool ontwikkeld, waardoor je makkelijk aan de slag kunt!
Wil je meer weten? Neem dan contact op met onze adviseurs door te mailen naar: info@mooiwerkbreda.nl.

Om Sociale Veiligheid bij Bredase vrijwilligersorganisaties en sportverenigingen naar een hoger plan te tillen werken we samen met:

Meer informatie

Er is op het gebied van sociale veiligheid veel informatie te vinden en er zijn praktische handleidingen die je hierbij kunnen helpen. Klik op onderstaande onderwerp voor meer informatie:

Scroll naar top
X
X
X