Sportcafé

Meer inkomsten met minder moeite voor sportaanbieders


Na het succes van de vorige editie, organiseren de MOOIWERK Sport & Recreatie adviseurs ook dit jaar weer het Sportcafé. Deze keer vindt het Sportcafé plaats bij Brouwcafé Frontaal op 10 december. Het thema van 2019? Sponsoring!

Sportcafé Breda draagt bij aan de versterking van onderlinge contacten en samenwerkingsverbanden tussen Bredase sportaanbieders. Aan de hand van nieuwe inzichten, praktijkvoorbeelden, reflectie en humor worden de sportbestuurders en sponsorcommissieleden aan het denken gezet, geïnspireerd en verleid om op een nieuwe manier in te zetten op sponsoring. MOOIWERK, toch?

Sponsoring is van oudsher één van de belangrijkste inkomstenbronnen van verenigingen. Bij veel verenigingen hebben de sponsorcommissies het moeilijk. De adviseurs van MOOIWERK krijgen dit regelmatig van sportaanbieders terug. Daarnaast horen we verenigingen vaak over dalende sponsorinkomsten, kantineopbrengsten en stijgende kosten. Deze dwingen sportaanbieders om sponsoring serieus te nemen en een andere benadering te kiezen.

Maar hoe pak je dat aan? Hoe zorg je ervoor dat je bedrijven voor sponsoring van jouw sportclub weet te interesseren? Op welke manier organiseer je dat?

Op deze vragen geeft onze gastspreker Peter van Baak antwoord. Gedurende de avond passeren er veel slimme tips en trucs de revue die zich in de praktijk al bewezen hebben. Zo gaan we het onder andere hebben over de kansen die er liggen in een vernieuwend sponsorbeleid, samenwerking tussen verenigingen en welke mogelijkheden er zoal zijn ten behoeven van het thema: ‘’Meer inkomsten met minder moeite voor sportaanbieders.’’

Met concrete adviezen, ideeën en inzichten verlaten de bestuurders de zaal om vervolgens nog informeel met elkaar na te praten over nieuwe sponsormogelijkheden en lekker te genieten van de (speciaal)biertjes en drankjes van Brouwerij Frontaal. Aanmelden voor het Sportcafé kan t/m 8 december.

Praktische informatie

Inloop 19.00 uur
Start 19.30 uur
Netwerkborrel 21.30 uur
Locatie Brouwcafé Frontaal
Liniestraat 31, 4816 BG Breda
Gastdocent Peter van Baak is specialist in breedtesport-sponsoring. Hij helpt vanuit SponsorVisie al sinds 2010 een groot aantal verenigingen met een totaal nieuwe manieren om extra geld binnen te halen. En met succes! Daarnaast heeft SponsorVisie een samenwerking met zeven sportbonden, waaronder de KNVB, de Handbalbond en de NOC*NSF.