Thema: Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk verandert! Een nieuwe, frisse blik helpt om hier als organisatie op in te spelen. Maar hoe doe je dat? Hier kan MOOIWERK jou mee helpen! Van 25 september 2018 tot 25 februari 2019 worden er elke maand cursussen gegeven met als het thema: Vrijwilligerswerk.

 

Kick-off: 25 september, Chassé Theater
Vrijwilligers van NU en straks!
Op 25 september vond er een kick-off plaats rondom het thema: Vrijwilligers van NU! De avondvoorzitter was wethouder Miriam Haagh. Gastsprekers Willem-Jan de Gast en David Wijnperle gaven een pakkende presentatie over hoe je als organisatie in kunt spelen op de vrijwilliger van nu. Vervolgens was er een paneldiscussie met interessante sprekers. Na afloop kon er nog even gezellig geborreld worden!

Cursus 1: 23 oktober en 13 november
Vrijwilligers van nu
Je krijgt kennis over veranderingen in het vrijwilligerswerk. En na afloop weet je wat dit voor jouw organisatie betekent. Daarnaast wordt duidelijk hoe je dit vertaalt naar visie, beleid en jouw dagelijkse praktijk.
Op 23-10 door: Willem-Jan de Gast en adviseur MOOIWERK
Op 13-11 door: David Wijnperle en adviseur MOOIWERK 

AANMELDEN

 

Cursus 2: 19 en 26 november
Werven van vrijwilligers voor vrijwilligersorganisaties
Je krijgt informatie over de motivatie van vrijwilligers en hoe je hier als organisatie op in speelt. Hoe kiest een vrijwilliger? En waar vind je die vrijwilliger? Je leert welke mogelijkheden er zijn om vrijwilligers te vinden en te betrekken!
AANMELDEN

 

Cursus 3: 26 november en 21 januari 
Meer vrijwilligers in korte tijd voor verenigingen
Ben jij ook op zoek naar meer vrijwilligers? Je gaat creatief en stapsgewijs aan de slag met een plan van aanpak voor het vinden en binden van vrijwilligers. De adviseurs van MOOIWERK helpen je in de  praktijk. Na afloop heb je meer vrijwilligers voor vereniging!
AANMELDEN

 

Cursus 4: 28 januari
Werken met vrijwilligers in de praktijk
Door deze cursus krijg je kennis en vaardigheden om vrijwilligers goed aan te sturen, begeleiden en coachen. Je bent (nog) beter in staat om vanuit jezelf en namens de organisaties vrijwilligers te begeleiden.
AANMELDEN

 

Cursus 5: 25 februari
Vrijwilligersbeleid in 10 stappen
Wil jij meer kennis over de onderwerpen voor vrijwilligersbeleid? Dankzij deze cursus maak je samen met de adviseurs van MOOIWERK een begin aan je eigen vrijwilligersbeleid.
AANMELDEN