Vrijwilligersmarkt Breda

Donderdag 26 september 2019 vond de Vrijwilligersmarkt van Breda plaats. Ditmaal niet in het Chassé, maar in De Teruggave. Hier waren maar liefst 90 organisaties aanwezig om de ruim 600 bezoekers te verwelkomen!

Nadat alle organisaties zijn of haar sta-tafel hadden ingericht, werd de Vrijwilligersmarkt centraal geopend door Moniek Derks. Daarna gingen de deuren open voor maar liefst 250 scholieren en studenten op zoek naar een stageplek. Een uurtje kregen zij hiervoor de tijd. Een drukke boel dus!

Om 16.15 uur waren alle andere Bredanaars van harte welkom. En ook zij kwamen in grote getale. Er was dan ook van alles te doen, naast dat ze het gesprek aankonden met 90 organisaties. Zo konden ze meedoen met de cursus Vol vertrouwen de markt op. “Dit gaf mij precies de boost die ik nodig had. Ik ga nu met zelfvertrouwen het gesprek aan!” Daarnaast maakten de bezoekers ook kennis met het nieuwe cursusaanbod. Voor mensen die nog niet precies wisten wat ze zochten, was er de mogelijkheid om eerst een Test Jezelf in te vullen. Aan de hand hiervan werd duidelijker in welke richting hij of zij kon gaan zoeken. Extra leuk, dankzij de Luisterlijn was er een heuse Photobooth. De foto’s hiervan verschijnen op onze Facebookpagina. Tot slot, liepen er heuse compliment stewardessen rond. Zij observeerden mensen van een afstandje, schreven dan een stukje over die persoon en verrasten hem of haar dan met een leuk berichtje!

Een aantal van de organisaties presenteerden zichzelf door even een paar minuten op het podium te gaan staan. Zij konden op die manier net wat meer aandacht vragen. Maar ook voor andere organisaties bleek het een positieve dag! “Wij hebben er zeker wel 14 potentiële vrijwilligers aan over gehouden!”

Wil jij ook vrijwilligerswerk gaan doen? Neem dan een kijkje in de Vacaturebank

FOTO-ALBUM