Vrijwilligersweek 2020

Iedere Bredanaar fan van vrijwilligerswerk

Anders dan normaal organiseren we in september geen fysieke Vrijwilligersmarkt. Dit jaar verbinden we een week lang zoveel mogelijk mensen aan vrijwilligerswerk!

Kan jouw vrijwilligersorganisatie of sportvereniging wel extra vrijwilligers gebruiken? Zijn jullie al tijden op zoek naar die nieuwe topper? Of ben je benieuwd wat Bredanaars jullie kunnen bieden? Zorg dan dat jullie aangemeld zijn voor de VRIJWILLIGERSWEEK 2020!

Tijdens de Vrijwilligersweek 2020 hebben we één hoofddoel:

VRAAG & AANBOD VAN VRIJWILLIGERSWERK VERBINDEN!

Met deze Vrijwilligersweek wil MOOIWERK zorgen dat…

 1. Meer mensen zich oriënteren op vrijwilligerswerk.
 2. Vrijwilligersorganisaties en sportverenigingen in de spotlight staan.
 3. Een zo groot mogelijke diversiteit aan vrijwilligerswerk aan Breda wordt getoond.
 4. Zoveel mogelijk Bredanaars verbonden worden aan organisaties en sportverenigingen.
Meer informatie voor nieuwe vrijwilligers volgt snel!

Blijf ook op de hoogte via Facebook & Instagram.

Aanmelden voor vrijwilligersorganisaties & sportverenigingen

Als organisatie kun je kiezen uit één van de 2 opties:

 • Optie A: Vacature plaatsen (voor 14 september) + Promotie via MOOIWERK (voor en tijdens Vrijwilligersweek)
 • Optie B: Vacature plaatsen (voor 14 september) + Promotie via MOOIWERK (voor en tijdens Vrijwilligersweek)
  + Bereikbaar zijn tijdens vrijwilligersweek

Bij deze opties horen verschillende voorwaarden en deadlines:

Aanmelden als vrijwilligersorganisatie of sportvereniging

Welke organisatie of sportvereniging wil jij aanmelden?
Bij welke sector vind jij dat de organisatie het beste past?
Bij welke sector vind jij dat de organisatie het beste past?
Waar vinden we meer informatie over jullie?
Field is required!
Field is required!
Field is required!
Field is required!

Contactpersoon

Graag invullen!
Graag invullen!
Via welk mailadres kunnen we jou bereiken?
Via welk nummer kunnen wij je bereiken?

Deelname aan Vrijwilligersweek 2020

Hoe wilt jouw organisatie/club graag deelnemen? Volgens...
Op welke manier wilt jou organisatie/vereniging deelnemen?
Wij gaan akkoord met de deadline voor het plaatsen van een vacature en de voorwaarden die horen bij de gekozen optie. Bij het niet houden aan de deadlines en de voorwaarde, kan MOOIWERK onze deelname ontzeggen.
Om deel te nemen aan de Vrijwilligersweek, moet je akkoord gaan met de voorwaarden.
Aangemeld en weet je al wat voor vacature je wilt plaatsen?
Vragen?

Kijk eerst hieronder tussen de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem contact op door te mailen naar: vrijwilligersmarkt@mooiwerkbreda.nl of bel naar 076 523 35 60

Veelgestelde vragen

 • Meer potentiele vrijwilligers om mee in gesprek te gaan (grotere en nieuwere doelgroep)
 • Nieuwe mogelijkheden binnen je organisatie om vrijwilligers op in te zetten (toegang tot talenten en kwaliteiten buiten je eigen scoop)
 • Mogelijkheden tot flexibilisering en verjonging
 • Aandacht en promotie voor je stichting / club

Hoeveel vrijwilligers daadwerkelijk reageren op jouw vacature, kunnen we niet zeggen. Wel gaan we voor 1000 websitebezoekers tijdens die week.

MOOIWERK biedt een aantal workshops voorafgaand aan de Vrijwilligersweek die je gratis kan volgen. Deze workshops krijg je toegestuurd na het aanmelden. Daarnaast kun je een communicatiepakket verwachten. Door zelf ook de Vrijwilligersweek te promoten, bereiken we meer mensen en is de kans op meer Bredanaars die reageren op jou vacature groter! Daarnaast kun je de vacatures ook in je eigen netwerk en via je eigen sociale media delen.

Het plaatsen van een vacature op de website van MW kost slechts zo’n 10 minuten. Echter het bedenken van de tekst vooraf is het meeste werk. Daarnaast vraagt het uiteraard tijd om in gesprek te gaan met de potentiële vrijwilligers die zich die week bij jou kunnen melden. Hoe meer tijd je hierin steekt, hoe meer kans je hebt dat vrijwilligers bij jullie aan de slag willen. 

Deelname is gratis voor alle vrijwilligersorganisaties en sportverenigingen uit Breda. 

Het is niet noodzakelijk, maar wel wenselijk! Als jou organisatie nieuwe vrijwilligers wilt, dan is het handig dat je zo snel mogelijk contact opneemt met geïnteresseerde vrijwilligers. Sowieso moet je bij deelname, minimaal een week na 25 september contact hebben opgenomen met de potentiële vrijwilligers die interesse hebben getoond in je organisaties. 

Als je aanmeldt ga je ermee akkoord dat je voor 14 september een vacature moet plaatsen! Doe je dit niet? Dan wordt jouw organisatie/club niet meegenomen in de promotie.

Minimaal 1, maar meer morgen ook! Bij het plaatsen van meer vacatures, kunnen we niet garanderen dat alle vacatures evenveel promoot worden.

Dat mag, maar liever niet. Hoe beter je vacature, hoe duidelijker het voor een vrijwilliger is wie jullie zoeken. Probeer te kijken of je de algemene vacature kan splitsen in meerdere vacatures. Heb je hier moeite mee? Houd dan je mailbox in de gaten, na aanmelding ontvang jij ook een update van workshops die je kunt volgen. Eén van deze workshops is het schrijven vacatureteksten!

Bij het aanmelden voor de Vrijwilligersweek neemt een van de adviseurs contact met je op. Samen vullen jullie ook een soort profielschets in van de type vrijwilliger die jullie zoeken. Dit kun je ook zien als een soort algemene vacature.

Het is niet mogelijk om mee te doen als je geen plek hebt voor vrijwilligers in je organisatie. Heb je wel plaats voor vrijwilligers maar geen specifieke vacatures? Vul dan de profielschets van de type vrijwilliger zo goed mogelijk in, samen met de adviseur. Hierin beschrijf je wat voor een soort vrijwilligers er bij jullie organisatie passen. Je kunt ook open in gesprek gaan met vrijwilligers en kijken wat hun talenten zijn om vervolgens samen in gesprek te gaan hoe deze in te zetten in je organisatie. 

Als jouw organisatie zich aanmeldt als Optie B, is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk contact opneemt. Dat wil zeggen, liefst dezelfde dag nog. Voor de andere optie geldt dat je binnen 1 week contact moet hebben opgenomen.