Laat je organisatie zien tijdens het zomerprogramma!

Wil jij… 

👥 Nieuwe mensen over de vloer?
🚀 Extra PR voor jouw organisatie?
😍 Nieuwe vrijwilligers trekken? (Of ambassadeurs, minstens zo belangrijk)

Meld je dan aan voor het zomerprogramma van MOOIWERK! Open jullie deuren voor een leuke activiteit en laat zien aan Breda wat jullie organisatie te bieden heeft.

Wat is het zomerprogramma?

Bijna de helft van alle Bredanaars doet weleens vrijwilligerswerk. Dat is écht veel. Om deze vrijwilligers te waarderen voor hun inzet, én andere vrijwilligers te enthousiasmeren, organiseren wij het zomerprogramma. Een zomer boordevol toffe workshops, op allerlei plekken – door heel Breda.

“Meedoen aan het zomerprogramma is dé manier om vrijwilligers op een laagdrempelige kennis te laten maken met jouw organisatie.” – Jamy van MOOIWERK

Tijdens het zomerprogramma open je als Bredase vrijwilligersorganisaties je deuren voor bestaande en potentiële vrijwilligers. Je organiseert eenmalig een leuke activiteit die goed aansluit bij jullie ‘normale’ werkzaamheden. Op die manier kun je deelnemers zo goed mogelijk laten zien wie jullie zijn en wat jullie doen. Denk bijvoorbeeld aan een yogales, boetseren, een natuurwandeling, schilderen, een interessante lezing, een fietstocht, zangworkshop of een les padellen… Álles kan! Als het maar aansluit bij jouw organisatie én leuk is! 

vrijwilligers tijdens de workshop boulen


Praktische informatie en veel gestelde vragen
 

 • Wanneer is het zomerprogramma?
  Het zomerprogramma loopt van woensdag 10 juli t/m vrijdag 30 augustus. In deze periode organiseer je eenmalig een activiteit. De activiteiten zijn door de week in de ochtend, middag of avond. De exacte datum bepalen we in overleg. 
 • Wat voor activiteit kan ik organiseren?
  Het is het leukst als jullie iets organiseren dat goed bij jouw organisatie past, bijvoorbeeld iets wat jullie vaker doen. Denk bijvoorbeeld aan een yogales, boetseren, een natuurwandeling, schilderen, een interessante lezing, een fietstocht, zangworkshop of padelles. Álles kan, als het maar aansluit bij jouw organisatie én leuk is! De activiteit duurt minimaal 1,5 uur en maximaal 3 uur. Inspiratie nodig? Laat het ons weten, we denken graag met je mee!
 • Wat is de locatie?
  De leukste plek voor de activiteit is natuurlijk jullie eigen locatie!  Perfect om jullie organisatie in de spotlight te zetten! Hebben jullie geen eigen plek? Laat het weten, dan denken we mee over andere opties.
 • Wat zijn de kosten?
  Vanuit MOOIWERK werken we vanuit het principe; met, voor én door vrijwilligers. Dat betekent dat je de activiteit kosteloos aanbiedt en hier geen vergoeding voor krijgt. Eventuele onkosten voor bijvoorbeeld materialen vergoeden we natuurlijk wel.
 • Wie organiseert het?
  Jullie zorgen zelf voor de organisatie van een geslaagde activiteit. Denk bijvoorbeeld aan iemand die de activiteit organiseert en begeleidt en iemand die de deelnemers warm ontvangt. Wij regelen de rest: bijhouden inschrijvingen en promotie van de activiteit.
 • Hoe kan ik me aanmelden?
  Aanmelden kan tot 13 mei 2024.
 • Hoe maak ik een goede indruk op de deelnemers?
  Doe jij mee aan het zomerprogramma om nieuwe vrijwilligers te werven? Wij helpen je graag om een éxtra goede indruk te maken tijdens jouw activiteit. Wil je weten hoe je dit aanpakt? Doe dan mee aan de voorbereidende workshop op 12 juni. Meld je nu aan Werven met het zomerprogramma – MOOIWERK (mooiwerkbreda.nl)

vrijwilliger bij een zomerworkshop bij de kinderboerderij

Ja, ik wil meedoen aan het zomerprogramma!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam contactpersoon
Heb je al eerder een activiteit georganiseerd voor het zomerprogramma?
Heb je al een idee over de activiteit die je aan zou willen bieden?
Heb je bij de vorige vraag “nee” ingevuld, dan hoef je deze vraag niet te beantwoorden. Vul dan een – in.

Scroll naar boven