Workshops en bijeenkomsten

Als jij vrijwillige inzet toont in Breda, dan mag jij workshops en bijeenkomsten volgen via MOOIWERK.

Nee, dat hoeft niet! Wij stellen onze workshops en bijeenkomsten beschikbaar voor iedereen die vrijwilligerswerk doet in Breda.

Ja, dat kan! Wel vragen we je om je contactgegevens achter te laten. Zo weten we wie zich inschrijft voor de cursussen, en kunnen we je de informatie opsturen die je nodig hebt om mee te doen.

Omdat wij vinden dat mooi werk iets moois terugverdient, bieden wij onze workshops & bijeenkomsten kosteloos aan alle vrijwilligers in Breda. ūüėä Zie het als een cadeautje! Dat regelen we vanuit MOOIWERK graag voor jou.

Sportclubs

Wij kunnen op verschillende manieren ondersteuning bieden aan de ontwikkeling van jouw sportclub. Te denken valt aan advies op maat ondersteuning, het verzorgen van een workshop of cursus, het aanbieden van concrete tools passend op jouw wens en behoefte en het overbrengen van kennis en inspiratie. Daarnaast faciliteren wij sportstimuleringsprojecten voor de inwoner uit Breda waar jij als sportclub aan kan deelnemen. 

Tijdens een advies op maat gaan we met elkaar het gesprek aan, komen we tot de kern van het vraagstuk of de kans, om vervolgens samen met jou tot weloverwogen en concrete acties over te gaan. Dit doen we voor sport- en beweegaanbieders op de volgende thema’s;

 • Bestuur en beleid
 • Communicatie en marketing
 • Vrijwilligerswerk
 • Leden
 • Positieve sportcultuur
 • Accommodatie
 • Financi√ęn
 • Sportaanbod
 • Samenwerking

Ja, het advies van MOOIWERK is kosteloos voor sport en beweegaanbieders uit de gemeente Breda. 

Nee, wij zijn onderdeel van stichting Breda Actief. Stichting Breda Actief is subsidiepartner van de gemeente Breda. Wel werken we op diverse onderdelen nauw samen met de beleidsambtenaren sport. Te denken valt hierbij aan subsidies, het lokaal sportakkoord, sportstimuleringsprojecten, gemeentelijke sportaccommodaties etc. 

De adviseurs sport en bewegen zijn altijd in dienst geweest van stichting Breda Actief. Dat is nog steeds zo, echter werken wij vanuit het label MOOIWERK.  

Breda Actief stimuleert inwoners om te sporten en bewegen. Dat doen we door het geven van (beweeg)advies, het bevorderen van lokaal sport- en beweegaanbod, het opzetten van sportstimuleringsprogramma’s en investeren in brede beweegontwikkeling. We dromen ervan om zoveel mogelijk Bredanaars in beweging te krijgen én te houden.
 
MOOIWERK is de vrijwilligerscentrale in Breda. Vrijwilligers zijn van betekenis en verdienen continu aandacht. Om de betrokkenheid en de inzet van Bredanaars in stand te houden en te versterken, is blijvende aandacht en ondersteuning nodig.
Onze stichting bestaat uit twee merken: MOOIWERK & Breda Actief. Deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoe? Door inwoners te stimuleren te gaan sporten en bewegen en om vrijwilligerswerk te doen. 
 
Voor iedereen die aan de slag wil met sport en bewegen zijn we er met Breda Actief. En voor iedereen die aan de slag wil met vrijwilligers(werk) zijn we er met MOOIWERK. 
Vrijwilligersorganisaties

Advies is gratis voor vrijwilligersorganisaties die voldoen aan onderstaande criteria:

 • Jouw organisatie heeft geen winstoogmerk.
 • Jouw organisatie krijgt niet meer dan 100.000 euro subsidie per jaar van gemeente Breda.
 • De eindverantwoordelijkheid en beslissingsbevoegdheid van jouw organisatie is ook in handen van vrijwilligers (en niet alleen in handen van betaalde krachten).
 • Het primaire proces van jouw organisatie wordt overwegend uitgevoerd door vrijwilligers.
 • Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het bereiken van de hoofddoelen van jouw organisatie. Dit sluit organisaties met betaalde krachten niet uit, maar wel organisaties waarbij vrijwilligers alleen een aanvullende functie hebben.

Eventuele kosten
Voldoet jouw organisatie niet aan bovenstaande criteria? Maar wil je wél graag in gesprek met MOOIWERK? Een eerste gesprek is altijd gratis. Volgt hierna een adviestraject, dan zijn hier kosten aan verbonden. Hierover maken we van te voren duidelijke afspraken, die in een offerte worden vastgelegd. Ons uurtarief bedraagt 65 euro. Stichting Breda Actief is niet BTW-plichtig en brengt daarom geen BTW in rekening.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op met een van onze MOOIWERKERS!

Zoek je naar de beste manier om vrijwilligers te werven? Met een advies op maatgesprek krijg je alle informatie die je nodig hebt. Ook geven we regelmatig cursussen over dit onderwerp. Neem gerust contact op met een van onze adviseurs! Wil je liever eerst zelf aan de slag? Kijk dan op onze adviespagina. Daar hebben we handige informatie, uitleg en tools over het werven van vrijwilligers voor je verzameld.

Ben je actief als vrijwilliger of mantelzorger in de gemeente Breda? Dan ben je voor schade die ontstaat tijdens het vrijwilligen automatisch verzekerd via de vrijwilligersverzekering van de gemeente Breda. Je hoeft je hier als vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie niet voor aan te melden en ontvangt ook geen polis.  Wil je weten hoe dit precies werkt, het dekkingsoverzicht zien, of een schade melden? Lees dan hier verder.

Je hebt alleen een account nodig bij MOOIWERK om je vacatures te plaatsen. Let op: per organisatie kan je maar √©√©n account aanmaken. Het is dus handig om een algemeen emailadres van jouw organisatie te gebruiken. Dan kunnen jouw collega’s ook bij de vacatures.

Ben je actief in een vereniging, stichting of organisatie en wil je aan de slag met onze vacaturebank? Hieronder vind je beknopt de belangrijkste stappen om je te kunnen registreren, jouw hulpvraag of hulpaanbod te plaatsen, te kunnen reageren en jouw gegevens te beheren.

1. Registreren
– Ga naar¬†aanmelden¬†en klik op schrijf je hier in. Geef hier aan dat je de website met een professioneel account wilt gebruiken. Onder ‘organisatie’ verstaan we niet- particulieren: een zorg- of welzijnsorganisatie, stichting, vereniging, wijkraad etc.

– Vul eerst jouw persoonlijke gegevens in. Jouw persoonlijke profiel kun je koppelen aan een organisatie door je organisatie op te zoeken. Bestaat deze nog niet? Klik dan op ‘Mijn organisatie staat er niet tussen’. Vul de organisatiegegevens zo compleet mogelijk in. Dit is het visitekaartje van je organisatie!

– Na jouw registratie ben je aangemeld en kun je direct aan de slag. Je ontvangt een e-mail met een de-activatie link, mocht je jouw registratie ongedaan willen maken.

– Tip: alleen jouw voornaam is zichtbaar op onze vacaturebank i.v.m. de privacy. Kies dus een handige voornaam b.v. “Ingrid, vrijwilligersco√∂rdinator”.

2. Vacature plaatsen

–¬†Log in¬†op de vacaturebank (klik rechtsboven in het scherm op ‘Aanmelden’) met jouw e-mail adres en wachtwoord. Op het scherm vind je verschillende opties.¬†

– Wil je een vacature plaatsen? Klik in het menu links op ‘Mijn vacatures’ en vervolgens op ‘Plaats een vacature’. Vul de invoervelden over je hulpvraag zo duidelijk mogelijk in. Hoe meer informatie er ingevuld is, des te groter is de kans op een succesvolle match. Bekijk onze¬†tips¬†om jouw vacature nog beter te maken.¬†

3. Reacties en beheer

–¬†Log in¬†op onze vacaturebank. Op het scherm vind je verschillende opties.¬†

– Met het navigatiemenu beheer je ontvangen berichten, geplaatste vacatures, bedankjes & aanbevelingen, bewaarde hulpvragen/aanbod, je profiel en je instellingen.

– Je ontvangt altijd een e-mail √©n een melding in ‘Mijn Pagina’ bij een nieuw bericht.

4. Heb je vragen? 

РKijk bij de veelgestelde vragen, bekijk de tips voor organisaties of neem contact met ons op via: vrijwilligerswerk@mooiwerkbreda.nl.

1. Log in op de vacaturebank (klik rechtsboven in het scherm op ‘Aanmelden’) met jouw e-mail adres en wachtwoord. Op het scherm vind je verschillende opties.¬†

2. Wil je een vacature plaatsen? Klik in het menu links op ‘Mijn vacatures’ en vervolgens op ‘Plaats een vacature’. Vul de invoervelden over je hulpvraag zo duidelijk mogelijk in. Hoe meer informatie er ingevuld is, des te groter is de kans op een succesvolle match. Bekijk onze tips¬†om jouw vacature nog beter te maken.¬†

Reacties en beheer

 • Log in op onze vacaturebank. Op het scherm vind je verschillende opties.
 • Met het navigatiemenu beheer je ontvangen berichten, geplaatste vacatures, bedankjes & aanbevelingen, bewaarde hulpvragen/aanbod, je profiel en je instellingen.
 • Je ontvangt altijd een e-mail √©n een melding in ‘Mijn Pagina’ bij een nieuw bericht.

Tips voor het schrijven van je vacaturetekst vind je hier.

Probeer eens te kijken of je vacature pakkend genoeg is. Heb je tips nodig bij het schrijven van een toffe tekst? Bekijk ons werkboek vol tips & tricks. Zo schrijf jij in een mum van tijd leuke vacatures voor vrijwilligers!

Kijk op onze adviespagina! Kom je er niet aan uit? De MOOIWERK collega’s staan voor je klaar om je persoonlijk te helpen.¬†

Scroll naar boven