Zomerprogramma

Samen de zomer door!

Workshops & bijeenkomsten

Tijdens de zomervakantie hebben we prachtige workshops & bijeenkomsten voor alle Bredase vrijwilligers gepland! Kun je niet op de datum waarop de workshop is ingepland? Een aantal trainingen volg je online. Waar en wanneer je maar wilt!

Ook na de zomervakantie hebben we weer veel workshops gepland!

Vrijwilligerswerk

Ben jij op zoek naar leuk vrijwilligerswerk? Bij MOOIWERK vind je maar liefst zo’n 120 verschillende vacatures. Hieronder lichten we allerlei (zomers) vrijwilligerswerk uit!

Natuurlijk kun je ook zelf op zoek gaan! Kijk hier voor al het vrijwilligerswerk. 

KUNST MAKEN

Ben jij creatief of vind je het ontzettend leuk om nieuwe dingen te ontdekken? Ben je graag met je handen bezig? Dan is deze kunstworkshop iets voor jou. Op het leukste stadsstrand van Breda, ga je aan de slag met het creëren van een stilleven. Het object komt tot leven op jouw doek.

Wil jij gezellige momenten delen met een vluchteling? Word dan Buddy! Maak nieuwkomers wegwijs in hun nieuwe stad.
Meer informatie

NATUURWANDELING

Samen met het IVN ga je 2 uurtjes op pad in het Markdal en het Mastbos. Je leert je eigen omgeving op een andere manier kennen. En komt meer te weten over de planten en dieren. Laat je verassen door onze natuur!

Ben jij tussen de 16 en 27 jaar oud? Doe mee aan FIKS! Werk aan je eigen toekomst én doe iets moois voor een ander!
Meer informatie

MINDFUL MEDITEREN

Mediteren is een methode die jij hierbij kunt gebruiken. Je leert een moment voor jezelf in te bouwen, om zo te ontspannen en je hoofd leeg te maken. Wil jij leren hoe je goed naar jezelf kunt luisteren en meer ruimte voor jezelf kunt creëren? Sluit dan aan! Aan de hand van verschillende meditaties ga jij rust ervaren en kom je tot jezelf.

Elke doordeweekse dag is de dagbesteding van Park Zuiderhout geopend. Hiervoor zijn ze op zoek naar een sociale vrijwilliger die weet wat oprechte aandacht betekent.
Meer informatie

FOTO WANDELING

Hoe maak je een mooie foto? Tijdens deze workshop wandel je met een professionele fotograaf door onze stad. Je gaat anders kijken en leert zo om prachtige plaatjes te schieten! 

Kom in actie tegen zwerfvuil, word Stadsjutter. Breng met Markant, via een app, in kaart waar in Breda zwerfvuil ligt!
Meer informatie

BOOST JE ZELFVERTROUWEN

Onzekerheid voel je meestal als je denkt aan wat een ander van jou vindt. Toch beginnen alle vormen van onzekerheid bij jezelf! Het heeft te maken met het beeld dat je van jezelf hebt en de houding die je aanneemt. Volg deze workshop als je hieraan wilt werken!

Lijkt het je leuk om een brugklasleerling 1x per week aan huis te helpen met plannen, organiseren, “leren leren” en zaken waar hij/zij tegenaan loopt op school? Dan is het mentorschap misschien iets voor jou!
Meer informatie

YOGA

Yoga is meer dan de fysieke oefeningen. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met de innerlijke rust en gesteldheid. Ervaar wat yoga jou kan bieden. Zo leer je ook om thuis te ontspannen, ondanks drukte of stress!

Hou je van piano spelen? Ben je graag onder de mensen en wil je iets voor een ander betekenen? Word dan de nieuwe pianist van het Démensen-koor!
Meer informatie

Online aanbod

EMPOWERMENT

Wil jij weten hoe jij een ander meer zelfvertrouwen kan geven? Laat hem of haar dan zelf de oplossing zoeken! Je gaat dan uit van de kracht van de hulpvrager! Hoe je dat doet? Leer je hier!

INSTAGRAM

Aan de hand van tips & tricks neemt Alain van Monkeys&Bananas je mee hoe je op een creatieve manier zorgt dat veel mensen je bericht zien! Hoe bereik jij jouw doelgroep via Instagram?

EEN GOED GESPREK

Ondersteun jij iemand die in een kwetsbare situatie zit? Of wil je hier graag op voorbereid zijn? Leer dan hoe jij een versterkend gesprek kan voeren, door middel van een dialoog. Wist je dat luisteren hierin een belangrijke rol speelt?

MAAK WERK VAN JE AMBITIES

Heb je een baan, maar mis je wat? Of is het tijd voor een nieuwe stap in je carrière? Sluit dan aan tijdens deze cursus ‘Business Model You: Maak werk van je ambitie’ en geef jezelf richting en energie om te doen wat jij wilt!

GRENZEN STELLEN

Ga in deze compacte training aan de slag met het ontdekken en stellen van jouw grenzen. Vind de balans die voor jou prettig is. Leer aangeven tot hoe ver iemand mag en kan gaan: “Tot hier en niet verder”.

OMGAAN MET EMOTIES

Emoties, we hebben ze allemaal. Alleen gaat iedereen er net iets anders mee om. Om te weten hoe je met emoties moet omgaan, moet je allereerst weten welke emoties er zijn. En hoe je deze kan herkennen!

NETWERK VERSTERKEN

Hoe kun jij het sociale netwerk van jezelf of van iemand anders het beste in kaart brengen? En hoe zorg je ervoor dat het netwerk actief blijft?

BREIN GYMNASTIEK

Tijdens de training krijg jij een kijkje in hoe jouw brein informatie verwerkt. Je komt erachter wat voor jou de ideale manier is om gedachten te veranderen waardoor je je beter gaat voelen. Door het toepassen van NLP-technieken kun jij je gedachten positief beïnvloeden.