CONTACTGEGEVENS

Telefoonnummer
076 – 523 35 60

We zijn van maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur telefonisch bereikbaar.

E-mailadres
info@mooiwerkbreda.nl

 

Adres
Pastoor van Spaandonkstraat 31
(ingang zijde Nieuwe Heilaarstraat)
4813 BR Breda
 

ONTMOET DE MOOIWERKERS

annemiek-mw

De energieke Annemiek, die oorspronkelijk uit Lelystad komt, is Bredanaar in hart en nieren. Bj MOOIWERK werkt ze als adviseur voor vrijwilligersorganisaties. Vooral de sector kunst & cultuur heeft haar hart gestolen. Annemiek is enorm gedreven en altijd op zoek naar vooruitgang, dat zie je ook terug in haar werk. Zo nu en dan staat ze op het hockeyveld, maar het liefst staat ze de hele dag met passie te koken!

De vrolijke Jamy regelt eigenlijk alles wat er te regelen valt bij voor de Workshops & Bijeenkomsten van MOOIWERK. ‘Verantwoordelijkheid’ en ‘betrokken’ zijn dan ook de twee woorden die ons te binnen schieten als wij aan haar denken. Ze is ooit bij ons begonnen als stagiaire, én ze heeft haar afstudeeronderzoek bij ons gedaan. Trouwens… als je deze bezige bij echt gelukkig wilt maken, zorg er dan voor dat er groen gele bananen klaar liggen wanneer ze terugkomt van vakantie.

De kennis die Ruud tijdens zijn werkende leven op heeft gedaan als docent en decaan, zet hij nu graag in als adviseur voor MOOIWERK. Ook als vrijwilliger heeft hij volop ervaring: hij was jarenlang spelleider bij een zomerkamp en vervulde enkele bestuursfuncties, zoals bij de theatervereniging. De roots van Ruud liggen in Eindhoven, maar hij woont nu alweer een tijdje in Tilburg. Dus als het even kan, gaat hij met zijn gezin naar… De Efteling! “Dat is echt mijn favoriete plek op de wereld.”

Alicia is gek op mooie verhalen. Bij MOOIWERK valt er gelukkig méér dan genoeg te vertellen voor deze dame uit Breda! Oprecht geïnteresseerd in een ander, optimistisch en enthousiast: dit zijn woorden die Alicia kenmerken. Fietsen door de stad met een muziekje in, een goed gesprek, lekker (en gezond) eten… Dit soort “kleine” dingen maken haar het áller vrolijkst! Ook speurt ze graag Spotify of Soundcloud af naar nieuwe artiesten. Dansend op een festival is ze helemaal in haar element. Haar sleutel tot een gelukkig leven? Da’s “balans”, zowel mentaal als fysiek.

Alexandra, een echte Bredase, zet haar enthousiasme in als adviseur voor vrijwilligersorganisaties bij MOOIWERK. Buiten haar werk geniet ze van wandelingen, vooral met Breda Wandelt of vrienden, en ontdekt ze graag nieuwe plekken aan het strand of in andere steden. Het liefst begint ze haar weekend in een koffietentje op de Grote Markt, met de krant en een cappucino. Bij MOOIWERK wordt Alexandra blij van haar fantastische collega’s en de gezamenlijke missie voor een mooiere wereld waarin we in verbinding zijn met elkaar, ook via vrijwilligerswerk. “Zo waardevol!”.

Dit is Dagmar! Een jongedame die geboren, getogen en nog altijd woonachtig is in Breda. Als je een vraag hebt over vrijwilligers werven of de vacaturebank, kom je misschien wel bij haar terecht. Haar lievelingsplek is de Grote Markt, want daar is altijd wat te beleven. Of misschien toch het Valkenberg… Moeilijk kiezen! Wat niet veel mensen weten over Dagmar? “Ik heb Indisch bloed, maar ik kan totáál niet tegen pittig eten – haha!” 

Graag stellen we je voor aan Robin. Je kunt hem vinden op de padelbaan, met zijn hond in het bos, tijdens een potje gamen of… met zijn neus in zijn grote collectie fantasieboeken! Ook is de kans groot dat je hem spot bij een wedstrijdje NAC. “Mijn mooiste jeugdherinnering is de wedstrijd van NAC-FC Groningen voor de beker. Met de hele familie waren we daar. Het werd 2-2. Strafschoppen. De sfeer was geweldig en spanning om te snijden!”

Daniel raakte na zijn studie gefascineerd door het functioneren van vrijwilligers. Hij is de grondlegger en auteur van ‘Besturen met een Visie’ en heeft ook het Verenigingen Veranderen handboek voor sportprofessionals geschreven. Daniel zet zich vanuit Brug8 professioneel in voor ontwikkeltrajecten waarbij mensen en organisaties in beweging gebracht worden. En hij adviseert en ondersteunt gemeenten en grote vrijwilligersorganisaties bij transformatie binnen het sociaal domein. “Waarom ik lid geworden ben van deze Raad van Toezicht? Ik wil graag iets vrijwillig bijdragen aan mijn directe omgeving en dat doe ik het liefst vanuit de kennis en ervaring die ik heb. Twee clubs, MOOIWERK en Breda Actief in één organisatie is bijzonder in Nederland en daarmee extra interessant voor mij!”

Mijn naam is Adriaan
Weterings en ik ben geboren en getogen in Breda. In 1986 studeerde ik af als
fiscaal-econoom. Hierna volgde verschillende functies binnen de lokale
overheid, non-profit-instellingen en ondernemingen. Naast het feit dat ik zelf
al ruim 30 jaar actief ben als vrijwilliger, werk ik ook samen met veel
vrijwilligers; dat geeft me veel voldoening. Binnen Stichting Breda Actief
krijgt dat een breder perspectief. Met mijn achtergrond en ervaring hoop ik een
bijdrage te leveren aan het mooie werk dat deze stichting onderneemt.”

“Mijn naam is Muriël van Beurden en ik woon samen met mijn partner en jong volwassen kinderen in het mooie Breda. Als professional ben ik mede eigenaar van HR adviesbureau All Human. Sport en beweging is belangrijk voor mij, het liefst dagelijks en divers. Zo ben ik graag in het bos, wandelend, joggend of op de mountainbike. Ook in de sportschool kom je me geregeld tegen. Vooral fitness, spinnen en pilates. Sporten is mijn uitlaatklep en geeft me ontspanning. In mijn werk is mijn passie het in beweging brengen van mensen, teams en organisaties. Jaarlijks bewegen we met mijn bedrijf voor een goed doel. Zo lopen we mee met de Singelloop voor Stichting Make-a-Wish en spinnen we voor het voor Sophia kinderziekenhuis. Als vrijwilliger wil ik graag een bijdrage leveren vanuit mijn kennis en ervaring. Hoe mooi is het om dit voor een stichting te doen die actief bewegen stimuleert in mijn mooie stad? Ik ben dankbaar dat ik me met de portefeuille HR mag inzetten in de Raad van Toezicht van Stichting Breda Actief.”

“Aan het einde van mijn middelbare school-periode werkte ik, tijdens de zomervakanties, als sport/spel-begeleider in Den Haag. Veelal in buurten waar bewoners elkaar niet altijd even goed begrepen, met name door de verschillen in taal en cultuur. Daar heb ik geleerd hoe sport/spel jong en oud kan uitdagen, motiveren en sociaal verbinden. Mede geïnspireerd door die ervaringen, koos ik destijds voor de studie Leisure Management in Breda. Sindsdien is Breda mijn thuis. Al jaren ben ik actief op het snijvalk van sport & maatschappij. Onder andere als directeur van landelijke (sport)foundations voor mensen met een beperking.  Daar blijkt steeds weer hoe belangrijk beweging is, bijvoorbeeld bij revalidatie of participatie. Net als de enorme waarde van ieders vrijwilligers-inzet. Daarom zet ik me graag in voor stichting Breda Actief en MOOIWERK. Zo houden we Breda samen in beweging!”

“Mijn naam is Janneke Boerman en ik woon met mijn man en twee schoolgaande kinderen in Bavel. Bij Breda Actief ben ik begonnen als trainee bij de Raad van Toezicht. In het kader van een opleiding tot RvT/RvC lid zocht ik een plek waar ik ervaring kon opdoen als RvT lid. Breda Actief gaf mij die kans en daar ben ik Breda Actief zeer dankbaar voor. Na het jaar ben ik gevraagd om te blijven voor de juridische portefeuille. Voor zo’n mooie stichting wil ik mij graag blijven inzetten. Sporten en actief zijn is belangrijk om lekker in je vel te zitten en dat moet voor iedereen toegankelijk zijn: jong en oud. Als lid van de Ladies Circle Breda weet ik hoe mooi het is om als vrijwilliger mij in te zetten voor de stad en lokale goede doelen te helpen. Het is belangrijk dat er ook voor vrijwilligers en organisaties ondersteuning is en kennis gedeeld wordt om samen de stad Breda tot een fijne woonplek te maken.”

Scroll naar boven