10-daags Coachingsprogramma "Vrijwilligersbeleid: het boeien en binden van vrijwilligers''

Jij bent superblij met je vrijwilligers, toch? Dan wil je er natuurlijk ook alles aan doen om ervoor te zorgen dat je vrijwilligers lekker op hun plek zitten. Maar in de praktijk blijkt dat helemaal niet zo makkelijk. In de waan van de dag vergeet je vaak dingen. Dus wat jij nodig hebt, is een plan. Zo’n plan noem je ook wel vrijwilligersbeleid. Dit is een plan waarin jij omschrijft hoe jouw organisatie alles voor de vrijwilliger(s) geregeld heeft. 

Is het vrijwilligersbeleid iets waarmee je eigenlijk ook aan de slag moet, maar er telkens bij inschiet? Of weet je niet hoe je moet beginnen? Goed nieuws!

 • Je hoeft het niet alleen te doen…
 • Je krijgt voorbeelden en invulbare formats die het veel makkelijker maken..
 • Je wordt geholpen door adviseurs…
 • Het kan ook op een leuke manier…
 • En je kunt het in 1,5 week geregeld hebben!

Klinkt goed? Doe dan mee aan ons unieke 10-daagse Coachingsprogramma ‘Vrijwilligersbeleid: het boeien en binden vrijwilligers”, exclusief voor Bredase vrijwilligersorganisaties.

Start: 31 mei
Eind: 9 juni

Successful small business owner using digital tablet and looking at camera. Happy smiling waiter wearing apron and holding digital tablet ready to take order. Portrait of young entrepreneur of coffee shop standing at counter with copy space.

 Na het volgen van het coachingsprogramma:

 • heb je de basis van een vrijwilligersbeleid waar je trots op kunt zijn;
 • heb je helemaal helder hoe jouw organisatie omgaat met vrijwilligers;
 • heb je een document dat duidelijk is, er goed uitziet en je ook echt verder helpt;
 • kun je succesvol bijdragen aan de geweldige ervaring die vrijwilligers bij jouw organisatie hebben
 • heb je genoeg middelen om van jouw vrijwilliger(s) een ambassadeur voor het leven te maken! 

Uiteindelijk gaat het niet om het beleid wat je schrijft. Het gaat om de dingen die je doet. Wij nemen je stap voor stap mee en zorgen ervoor dat je met plezier werkt aan een geweldige ervaring voor vrijwilligers.”

 

Inhoud programma

In anderhalve week (10 dagen) ga je met een flink aantal Bredase stichtingen en verenigingen aan de slag. Je krijgt toegang tot een online leeromgeving en daarnaast zijn er twee masterclasses. Het coachingsprogramma bestaat uit verschillende online lessen, die je in je eigen tempo doorloopt in een tijdsbestek van 10 dagen. Je krijgt een gedeelte theorie, maar je gaat ook meteen aan de slag in de praktijk met wat je geleerd hebt. Dit doe je samen met andere Bredase vrijwilligersorganisaties die – net als jij – graag met het vrijwilligersbeleid aan de slag willen. Heb je interesse, dan koppelen we je aan andere deelnemer. Zo kun je samen sparren! Daarnaast is MOOIWERK het gehele traject beschikbaar als coach om aanvullende informatie te geven, je te inspireren en vragen te beantwoorden.

Het coachingsprogramma loopt van 31 mei t/m 9 juni en is inclusief:

Zelfstandige leermodules:

 • Altijd en overal toegang tot de online lessen, die je volgt op eigen tempo (in totaal zijn het e-learnings, waar je ongeveer 5 uur in totaal mee bezig bent – verdeeld over 10 dagen)
 • Werkboek met oefeningen die je door het proces heen helpen.
Vier gezamenlijke bijeenkomsten:
 
 • Maandag 31 mei (19.30 – 20.45 uur) – Gezamenlijke aftrap + kennismaking deelnemers
 • Woensdag 2 juni (19.30 – 21.30 uur) – Live masterclass “Vrijwilligersbeleid”: een praktische sessie aan de hand waarin we samen aan het vrijwilligersbeleid gaan werken. Hoe zorg je ervoor dat je alles goed geregeld hebt voor je vrijwilliger? Lekker samen knallen! 
 • Woensdag 9 juni 16 maart (19.30 – 21.30 uur) – Live masterclass “Vrijwilligers waarderen”: hierna barst je van inspiratie en ideeën om vrijwilligers te waarderen en betrokken te houden. Dit is meteen de afsluitende sessie van het programma. 
Verschillende extra’s:
 
 • Voorbeelden en invulbare formats die je tijd gaan besparen.
 • Persoonlijke coaching door de vrijwilligersadviseurs van MOOIWERK gedurende het hele traject.
 • Je houdt tot 31 juli toegang tot de leeromgeving en de video’s, die worden opgenomen.

Ja, ik doe mee!

Deelname is geheel kosteloos. Alles wat wij vragen, is jouw commitment voor 10 dagen lang. MOOIWERK stelt het exclusieve coachingsprogramma beschikbaar voor 25 vrijwilligersorganisaties uit Breda. Wees er dus snel bij, want vol = vol!

Je wil je inschrijven voor het coachingsprogramma "Vrijwilligersbeleid"?
Log eerst in op je account via deze pagina.

Je hebt nog geen account? Geen probleem.
Registreer je direct via deze link.

Scroll naar top
X
X
X