MOOI MENS gezien! #43 | Annemarie Bierbooms

Leestijd: +/- 1 minuut

MOOIWERK stelt je elke maand voor aan een inspirerend mens. Een MOOI mens! Iemand die vrijwilligerswerk doet. Voor een ander, maar vooral ook voor zichzelf. Want van iets goeds doen, krijg je een goed gevoel. Deze maand: Annemarie Bierbooms. Zij is taalvrijwilliger. “Wacht er niet mee tot je met pensioen bent, het brengt je meer dan je denkt!

  • Wie: Annemarie Bierbooms
  • Vrijwilliger bij: Het Taalcafé – Nieuwe Veste
  • Tijdsinvestering: 2× per maand (1 ochtend en 1 avond)


Gek op taal en mensen

Wát een bevlogen mens is Annemarie. Ze is gek op taal, lezen, reizen én: op mensen. Er wonen 150 nationaliteiten in Breda. Juist de omgang met mensen van allerlei culturen, is voor Annemarie de reden om zich vrijwillig in te zetten. Onder andere bij Het Taalcafé.

Annemarie: “Het is zo verrijkend om mensen te ontmoeten met een andere culturele achtergrond. Het is ook heel leuk om in een klein groepje de Nederlandse taal te oefenen. We hebben ‘themaboxen’ met verschillende onderwerpen, zoals vervoer, gezondheid, eten, muziek… en daar gaan we het dan met elkaar over hebben. Dat doen we in het café van bibliotheek de Nieuwe Veste. Iedereen is daar welkom!”


Met respect én gezelligheid

“Hiervoor was ik taalcoach, dat deed ik bij mensen aan huis. We deden taalactiviteiten in het Nederlands, met respect voor hun eigen taal en cultuur. Het was steeds een traject van 20 weken. Daar deed vaak het hele gezin aan mee, supergezellig. Met sommige mensen heb ik nog steeds contact!”

“Vaak zeggen mensen, vrijwilligerswerk? Ja, dat ga ik wel doen als ik gepensioneerd ben.” Maar ik ben blij dat ik er eerder mee begonnen ben. Het brengt je namelijk zoveel! Je kan niet vroeg genoeg beginnen met dat te doen waar je hart ligt. Bij mij is dat de taal. Van mijn vrijwilligerswerk krijg ik, naast mijn werk als logopediste bij Bravis en de Mytylschool in Roosendaal, enorm veel energie!”

_______________________________________________________________________________________________

Over het Taalcafé

Twee keer per maand (een avond en een ochtend) komt een groepje mensen samen in Nieuwe Veste om te oefenen met de Nederlandse taal. Elk Taalcafé oefenen ze met een ander thema, zoals eten & drinken, gezondheid en werk. De koffie en thee staat klaar! Klik hier voor meer info.

MOOI MENS gezien?

Heb jij ook een MOOI verhaal over vrijwilligerswerk, of heb jij een MOOI MENS gezien? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar communicatie@mooiwerkbreda.nl, en wie weet vertellen wij hier straks jouw verhaal!

Wil jij aan de slag als vrijwilliger? Bekijk hier al onze vacatures.

Scroll naar boven