THEATERVOORSTELLING: "BIJ ONS GEBEURT DAT NIET!"

25Nov19:0022:00THEATERVOORSTELLING: "BIJ ONS GEBEURT DAT NIET!"Maar wat als er wél sociaal ongewenst gedrag is. Wat heb jij dan geregeld voor de vrijwilligers?19:00 - 22:00 25 Plaatsen beschikbaar

Tijd

(Maandag) 19:00 - 22:00

Locatie

Reeds onbekend, dit wordt zo snel mogelijk per mail bekend gemaakt!

Other Events

Details

Maar wat nou als er wél sociaal ongewenst gedrag is? Wat heb jij dan geregeld voor vrijwilligers?

‘Sociale veiligheid’, ‘sociaal ongewenst gedrag’... Je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar weet je ook wat het is? En hoe belangrijk het is binnen jouw organisatie?

Het is belangrijk om zaken goed geregeld te hebben als het gaat om ongewenst gedrag. Jij denkt nu misschien: “Bij ons gebeurt dat niet!”… Nou, think again. Want bij iedereen gebeurt weleens iets! Dus óók bij jullie. Het hoeft daarbij echt niet alleen te gaan over seksueel ongewenst gedrag. Pesten, uitsluiten en negeren zorgen ook voor ongewenste situaties.  

Sociale veiligheid is dus een thema waar je niet meer omheen kunt. Het heeft invloed op de sfeer binnen je organisatie, hoe vrijwilligers zich voelen en of ze bij de organisatie blijven. Er zijn veel dingen waar je aan moet denken. Waar kan je als bestuur/vertrouwenscontactpersoon/vrijwilliger terecht als er iets aan de hand is? Hoe zet je als bestuur een sociaal veilig preventief beleid op en wat betekent dat dan? Heeft jouw organisatie eigenlijk wel een vertrouwenscontactpersoon? Hoe zit dat met een VOG? 

Op deze vragen krijg je op een laagdrempelige en vooral leuke manier antwoord, tijdens de unieke Theatervoorstelling – “Bij ons gebeurt dat niet!” Door ludieke scenes vol humor en expertise, brengen de acteurs herkenbare situaties rondom sociale veiligheid in beeld. Ze houden jou op een luchtige manier een spiegel voor. Zo zie jij wat het effect is van mindset en gedrag. Na afloop van elke scène is er een gesprek met jou, het publiek. Waar loop je nu tegenaan en hoe kan het anders?  

MOOIWERK, Gemeente Breda en Zorgbelang zijn tijdens deze avond aanwezig. Zij lichten toe hoe je als vrijwilligersorganisatie kosteloos en effectief kunt inspelen op dit thema. Na afloop is er een borrel, met alle ruimte voor interactie en uitwisseling met andere vrijwilligersorganisaties/vertrouwenscontactpersonen.

Programma
19.00 uur: inloop
19.30 uur: welkom
19.45 uur: theatervoorstelling
21.30 uur: borrel
22.00 uur: einde 

Doelgroep
Besturen, vrijwilligerscoördinatoren en vertrouwenscontactpersonen

Hoe werkt het?
Ongeveer 1 week vóór de activiteit krijg jij van ons een herinneringsmail met daarin alle informatie.

Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet mee doen?  Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl 

Vragen?
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl. Wij helpen je dan graag verder!

Wat levert de training op?

Na het volgen van de workshop:

  • heb je inzicht gekregen in wat sociale veiligheid/een veilig sportklimaat is en kan je ongewenst gedrag herkennen;
  • weet je wat een preventief sociaal veilig beleid is en hoe je het moet toepassen;
  • weet je welke trainingen er op dit thema het komend half jaar op de planning staan voor de organisatie én voor je huidige vrijwilligers. 
  • ben je op de hoogte van de Vertrouwenspersoon die in Breda is aangesteld voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties en hoe je hier kosteloos gebruik van kan maken;     
  • heb je kennis gemaakt met andere vrijwilligersorganisaties en ervaringen uitgewisseld hoe zij met dit thema omgaan.  

Aanmelden

Ben jij erbij?

-

Ja - Ik ben erbij!15

25 Plaatsen beschikbaar

Scroll naar boven