40x inspiratie voor vrijwilligerswerk | deel 1

Hoera, MOOIWERK is 40 jaar! Ter ere van onze verjaardag, geven wij jou 40x inspiratie voor vrijwilligerswerk in Breda. Welke categorie spreekt jou aan?

1. Maatje, buddy & gezelschap

Met dit vrijwilligerswerk, tover je sowieso een lach op iemands gezicht! Heb je wat tijd over? Dan kun je iemands maatje of buddy worden. Voor jongeren, ouderen, of alles ertussenin. Als mensen zich snel thuis bij jou voelen, dan is dit dé job voor jou! Heet iemand welkom in Breda, of schiet te hulp als iemand het moeilijk heeft. Met vrijwilligerswerk als maatje, maak je levens blijer en beter.

Klik hier voor vrijwilligersvacatures in Breda als maatje.

maatje vrijwilligerswerk breda


2. Activiteiten­begeleiding

Vind jij het organiseren en begeleiden van activiteiten leuk? Goed nieuws: er zijn plekken in Breda waar mensen dit heel hard nodig hebben! Denk aan inloophuizen, culturele centra, bejaardencentra, buurthuizen en plekken waar kinderen komen. Van een creatieve knutselsessie of een gymles voor kinderen met een beperking, tot flitsende bingomiddagen: niets is te gek. Let’s go!

Klik hier voor vrijwilligerswerk in Breda met activiteitenbegeleiding

activiteitenbegeleiding vrijwilligerswerk


3. Klussen buiten & tuin

Heb je groene vingers? Ben je het liefst lekker buiten bezig? Of ben je helemaal gek van dieren? In alle gevallen ben je met een buiten & tuin klus op je plek. Jouw inzet beloont zich niet alleen met een goede portie vitamine D van de zon. Maar ook door een goed gevoel en de betekenis die je ermee geeft.

Klik hier voor vrijwilligerswerk in Breda met klussen, buiten & tuin

klussen vrijwilligerswerk


4. Taal & lezen

Eén op de zes mensen heeft moeite met lezen of schrijven. Dit is het perfecte vrijwilligerswerk in Breda om daar een bijdrage aan te leveren! Vind jij het leuk om voor te lezen? Luisteren mensen geboeid als jij wat vertelt? Of ben je gewoon knettergoed in Nederlands (of een andere taal?). Dan kun jij misschien iets gaan doen dat te maken heeft met taal & lezen!

Klik hier voor vrijwilligerswerk in Breda met taal & lezen

taal lezen vrijwilligerswerk


5. Administratie & receptie

“Welkom! Kan ik uw jas aannemen? Kan ik u ergens mee helpen?” Dit zijn zomaar wat zinnen die uit jouw mond kunnen komen, als je kiest voor vrijwilligerswerk met administratie & receptie. Denk aan alle plekken waar mensen welkom zijn, zoals inloophuizen of stichtingen. Ben je representatief? En vind je het leuk om mensen te woord te staan?

Kik hier voor vrijwilligerswerk in Breda met administratie & receptie

receptie vrijwilligerswerk breda


6. Begeleiding & coaching

Dit is super dankbaar werk! Je kunt echt verschil maken. Soms werk je met kinderen, maar ook met leeftijdsgenoten of ouderen is het goed mogelijk om te begeleiden of coachen. Denk aan sportactiviteiten, of kinderen wegwijs helpen maken in een nieuwe buurt. Het is heel divers en je ziet als dank veel lachende gezichten om je heen!

Klik hier voor vrijwilligerswerk met begeleiding & coaching


7. Bestuur & organisatie

Ben jij een talent in organiseren? Vind jij het fijn om het overzicht te bewaren? Voel jij je verantwoordelijk voor dingen? Wil je graag dat alles lekker loopt? Goed nieuws: er is veel vrijwilligerswerk in Breda te doen die hiermee te maken hebben! Benieuwd naar de teams waarin jij terecht zou kunnen komen?

Klik hier voor vrijwilligerswerk met bestuur & organisatie

bestuur vrijwilligerwerk breda

 

8. Boodschappen

Lekker iets doen. Meteen. Geen ingewikkelde dingen, gewoon iemand helpen die het nú nodig heeft. Yes, dan ben je bij de categorie boodschappen aan het goede adres. Letterlijk. Want vaak breng je het naar iemands voordeur.

Klik hier voor vrijwilligerswerk met boodschappen

boodschappen vrijwilligerswerk breda


9. Collectes & inzamelacties

Voor goede doelen is geld nodig. Dit kan zijn: voor grote, nationale campagnes. Om bijvoorbeeld geld in te zamelen om onderzoek te kunnen doen naar ziekten. Maar ook voor lokale evenementen, die draaien op vrijwilligers. Zoals carnaval, of het jazzfestival. Zin om te helpen?

Klik hier voor vrijwilligerswerk met collectes & inzamelacties

collectes vrijwilligerswerk breda


10. Computerhulp & ICT

Vliegensvlug typen. Razendsnel met computers. Superbehendig met je smartphone. Herken jij jezelf in één (of meerdere van) deze skills? Dan zijn er een hoop mensen die jouw hulp goed kunnen gebruiken! Want het is nu eenmaal een feit: niet iedereen is goed met computers… Jij wel? Help mee!

Klik hier voor vrijwilligerswerk in Breda met computers & ICT

————————————–

💡 Lees ook: 40x vrijwilligerswerk | deel 2 en 40x vrijwilligerswerk | deel 3

Scroll naar boven