Eerstejaars studenten Avans Social Work willen graag aan de slag bij jouw organisatie!

Op 21 september hebben alle eerstejaars een hoorcollege gevolgd over hoe leuk en leerzaam vrijwilligerswerk is! Alle studenten doen tijdens hun eerste jaar 84 uur vrijwilligerswerk en zijn nu héél hard op zoek naar de allerleukste, boeiendste plekken en organisaties in Breda om dat te doen! Wil jij graag ook hun enthousiaste energie, frisse ideeën en nieuwsgierigheid voor jouw organisatie, plaats dan rechtstreeks een oproep op Avans Connect via deze link.

Waarom vrijwilligerswerk voor eerstejaars studenten?

Avans vindt het belangrijk dat studenten in het eerste leerjaar al ervaring opdoen in de praktijk. Dit helpt ze om een bewuste keuze te maken voor dit beroep en de opleiding.

Wat zijn de criteria voor een vrijwilligersplek?

  • Als je één of meer studenten wil inzetten voor vrijwilligerswerk, houd dan rekening dat het vrijwilligerswerk moet voldoen aan de volgende criteria:
  • De student heeft tijdens het vrijwilligerswerk rechtstreeks contact met de doelgroep van jouw organisatie
  • Jouw organisatie of buurtinitiatief is actief binnen het (brede) sociale domein
  • De taken die door de student worden uitgevoerd zijn oriënterend van aard en zijn niet te complex
  • De student heeft een vast contactpersoon binnen de organisatie
  • Je plaatst je vacature op de vacaturebank van Connect.avans.nl
  • Het vrijwilligerswerk beslaat 84 uur in de periode oktober 2021 tot juli 2022

Leren in de praktijk

Uiteraard krijgen de studenten begeleiding vanuit school en ze krijgen intervisie aangeboden. Ze leren theorie en praktijk te combineren. Ze maken een plan waarin ze vastleggen wat ze willen gaan leren en op welke manier ze dat doen. Studenten worden één dagdeel per week vrij geroosterd voor het vrijwilligerswerk maar ze zijn vrij deze uren in overleg met de organisatie af te stemmen. Dus in overleg zijn weekenden of avonden ook mogelijk.

Interesse?

Studenten zijn NU op zoek naar een vrijwilligersplek. Heb je interesse om één of meerdere studenten een plek aan te bieden? Plaats dan je vacature op AvansConnect. Uitleg over het gebruik van AvansConnect kun je vinden in deze korte instructie-videos.

Avans Magazine

Ben je benieuwd wat de studenten van Social Work nog meer doen in de praktijk? Avans heeft een online magazine gemaakt over de studenten en de opleiding.

Advies MOOIWERK

Jongeren zitten boordevol talent. Zij zijn het ‘nieuwe Breda’. Zou jij graag optimaal gebruik maken van de kennis, kunde én energie van studenten? De adviseurs van MOOIWERK denken graag met je mee. Neem contact met ons op!

Scroll naar boven