Voor organisaties Sociale Veiligheid
Januari
Tijd
De hele maand (Januari)
Locatie
Online via MOOIWERK.leert.nl
Details
Ben jij helemaal klaar met al die verplichtingen? Heb je het gevoel dat je geleefd wordt door allerlei ‘moetjes’? Dan is dit e-book zeker iets voor jou! We denken vaak dat
Details
Ben jij helemaal klaar met al die verplichtingen? Heb je het gevoel dat je geleefd wordt door allerlei ‘moetjes’? Dan is dit e-book zeker iets voor jou!
We denken vaak dat we geen keuze hebben. Dus we doen wat mensen van ons verwachten. Maar we worden hier helemaal niet gelukkig van. In de tussentijd hebben we het gevoel geleefd te worden. Dit heeft invloed op onze levensvrijheid; we raken uitput, uitgeblust en gefrustreerd. Wie wordt daar nou gelukkig van? Klaar ermee! KIES VOOR JE ZELF EN ZEG DE GROETEN TEGEN MOETEN.
”Moeten is een illusie. Kies definitief voor een moetenvrij leven door het trainen van je wilspier”.
Rick van Asperen legt je uit welke vier praktische stappen je kunt nemen. Hij beschrijft op een toegankelijke manier hoe je (her)ontdekt wat je wilt, zodat je voor eens en voor altijd moeten de groeten kunt doen!
Hoe gaat het online leren in zijn werk?
Na jouw inschrijving, maken wij voor jou een account aan in onze online leeromgeving MOOIWERK.leer.nl. Je ontvang van ons binnen 1 week een berichtje voor de activatie van jouw account en aanvullende informatie, hierna kun jij aan de slag.
Leerduur
Op het moment dat jij een account hebt, krijg jij circa 4 weken de tijd om aan de slag dit e-book te luisten waarvoor jij je hebt ingeschreven. Het e-book is niet tijdsgebonden. Jij bepaalt zelf binnen de leertermijn waar, wanneer, hoe laat én: hoe vaak jij aan de slag gaat.
Let op! De datum die op onze website is terug te zien, is de datum tot wanneer je voor de training kunt inschrijven. Deze datum heeft verder geen effect op de leertermijn.
Vragen
Kom je er niet uit? Of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl – Wij helpen je graag verder!
Aanmelden
Ben jij erbij?
-
Ja - Ik ben erbij!
10 Plaatsen beschikbaar
Tijd
(Woensdag) 19:00 - 21:30
Locatie
Reeds onbekend, dit wordt zo snel mogelijk per mail bekend gemaakt!
Details
Bij ons gebeurt dat niet…Maar wat nou als er wél sociaal ongewenst gedrag is? Wat heb jij dan geregeld voor de vrijwilligers binnen je organisatie? Ga aan de slag
Details
Bij ons gebeurt dat niet…Maar wat nou als er wél sociaal ongewenst gedrag is? Wat heb jij dan geregeld voor de vrijwilligers binnen je organisatie? Ga aan de slag met jullie preventief sociaal beleid en maak die kickstart NU!
‘Sociale veiligheid’, ‘sociaal ongewenst gedrag’… Je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar weet je ook wat het is? En hoe belangrijk het is binnen jouw organisatie?
Het is belangrijk om zaken goed geregeld te hebben als het gaat om ongewenst gedrag. Jij denkt nu misschien: “Bij ons gebeurt dat niet!”… Nou, think again. Want bij iedereen gebeurt weleens iets! Dus óók bij jullie. Het hoeft daarbij echt niet alleen te gaan over seksueel ongewenst gedrag. Pesten, uitsluiten en negeren zorgen ook voor ongewenste situaties.
Sociale veiligheid is dus een thema waar je niet meer omheen kunt. Het heeft invloed op de sfeer binnen je organisatie, hoe vrijwilligers zich voelen en of ze bij de organisatie blijven. Er zijn veel dingen waar je aan moet denken. Het opstellen van een preventief sociaal beleid helpt je daarbij; Welke aannamebeleid gebruiken jullie? Hoe zit dat met een VOG? Welke gedragsregels en omgangsvormen gebruik je? En waar kan je als bestuur/vertrouwenscontactpersoon/vrijwilliger terecht als er iets aan de hand is?
In deze twee avonden ga je aan de slag met het opzetten van een preventief sociaal beleid voor jullie vrijwilligersorganisatie.
Programma;
- 19.15 uur: inloop
19.30 uur: start workshop - 21.30: einde workshop (eventueel met uitloop tot 22.00 uur)
Lesdata – deze workshop bestaat uit 2 avonden;
- Woensdag 22 januari 2025 19.00 tot 21.30 uur (met eventueel uitloop tot 22.00 uur)
- Woensdag 12 februari 2025 19.00 tot 21.30 uur (met eventueel uitloop tot 22.00 uur)
Doelgroep
Besturen, vrijwilligerscoördinatoren en vertrouwenscontactpersonen
Hoe werkt het?
Ongeveer 1 week vóór de activiteit krijg jij van ons een herinneringsmail met daarin alle informatie.
Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet mee doen? Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl
Vragen?
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl. Wij helpen je dan graag verder!
Wat levert de training op?
Na het volgen van de eerste sessie:
- Weet je wat er onder ongewenst gedrag wordt verstaan
- Heb je inzicht gekregen in de verschillende onderdelen van een preventief sociaal beleid zoals;
– gedragscode voor vrijwilligers
– vertrouwens(contact)persoon
– aannamebeleid
– klachtenprocedure
– meldprotocol.
- Heb je de beschikking over diverse tools om je eigen preventief beleid op te stellen
Voorafgaand aan de workshop ontvang je een checklist zodat je je eigen organisatie kan toetsen. Na afloop krijg je huiswerk mee zodat je direct aan de slag kan gaan met het opzetten van een preventief sociaal beleid.
In de tweede sessie zullen de opgestelde plannen besproken worden en gekeken worden hoe je deze kan doorvoeren en borgen binnen de organisatie.
Aanmelden
Ben jij erbij?
-
Ja - Ik ben erbij!3
13 Plaatsen beschikbaar
Tijd
(Dinsdag) 19:00 - 21:45
Locatie
Avans hogeschool, Hogeschoollaan 1
Details
Jij kan het verschil maken! Het kan iedereen overkomen. De man voor jou in rij bij de supermarkt valt flauw. Of je merkt tijdens het praten met jouw buurvrouw dat ze
Details
Jij kan het verschil maken!
Het kan iedereen overkomen. De man voor jou in rij bij de supermarkt valt flauw. Of je merkt tijdens het praten met jouw buurvrouw dat ze hele rare dingen zegt, die jij niet kunt plaatsen. Een beroerte, een hartaanval, flauwte of een val die een wond veroorzaakt. Tijdens het sporten, je vrijwilligerswerk of als je gewoon een ommetje maakt. Maar weet jij ook wat je moet doen op het moment dat dit gebeurt?
Met deze schok en pomptraining – op tijd goed voorbereid – leer jij hoe je levensreddend kunt handelen.
In deze training leer jij het herkennen van ziekte beelden en wat je kunt doen in het geval van; beroertes, Epileptici, Diabetes, flauwte en ander vormen van onwel worden. Daarnaast ga je praktisch aan de slag met reanimeren, stabiele zijligging, grepen, wonden en het gebruiken van een AED.
”Wil jij op tijd goed voorbereid zijn en weten hoe je eerste hulp kunt verlenen? Schrijf je dan in voor deze levensreddende training!”
Doelgroep
Deze training is voor alle Bredase vrijwilligers die meer willen leren over levensreddend handelen in noodsituaties.
Hoe gaat het in zijn werk?
Een week vooraanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie inclusief de link om mee te kunnen doen.
Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet mee doen? Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl
Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl. Wij helpen je dan graag verder!
Wat levert de training op?
Na het volgen van deze schok en pomptraining heb je geoefend met:
- Reanimeren, beademen en het gebruik van een AED.
- Verdrinking, nek- en wervelletsels, en verslikken & verstikken.
- En heb je inzicht in ziekte beelden zoals; Beroertes, Epilepsie, Diabetes en bijvoorbeeld flauwte.
‘’ Na het volgen van de training krijg jij een certificaat van Schok & Pomp die jij kunt gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling en verdere loopbaan. Ga jij aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling? ’’
Docent
Een woordje van de docent
“Alle Nederlanders kennis van levensreddend handelen, dat is onze missie. En die missie begint bij jou. Uiteindelijk ben jij het die een verschil kan maken. Dus schrijf je in voor deze cursus zodat ook jij straks weet hoe je een leven redt!” – Bernard Leenstra
Aanmelden
Ben jij erbij?
-
Ja - Ik ben erbij!
2 Plaatsen beschikbaar
Tijd
(Donderdag) 19:00 - 21:45
Locatie
De locatie is in Breda, deze wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt per mail als er meer bekend is.
Details
Wil jij vertrouwenscontactpersoon worden? Leer hoe je te werk gaat bij grensoverschrijdend gedrag (en het voorkomen hiervan)! Pesten, dwingende ouders die eisen stellen, seksueel grensoverschrijdend gedrag… Zomaar
Details
Wil jij vertrouwenscontactpersoon worden? Leer hoe je te werk gaat bij grensoverschrijdend gedrag (en het voorkomen hiervan)!
Pesten, dwingende ouders die eisen stellen, seksueel grensoverschrijdend gedrag… Zomaar wat voorbeelden van grensoverschrijdend gedrag. Het kan helaas allemaal gebeuren bij jou op de club of binnen jouw vrijwilligersorganisatie. Wat kun jij dan doen?
In dit tweede dagdeel ga je praktisch aan de slag, zo leer je hoe jij je rol pakt als vertrouwenscontactpersoon. Je krijgt uitleg over wat het inhoudt om die rol te nemen, welke taken daarbij horen en vooral ook: wat jouw grenzen zijn. Je kunt oefenen met gespreksvoering en hoe jij je rol als vertrouwenscontactpersoon pakt.
Let op! Om mee te doen aan deze praktijkdag, moet je eerst het eerste deel van deze opleiding hebben gevolgd. Tijdens deze praktijkdag bouwen we verder op de gelegde basis van de eerste bijeenkomst. We kijken hoe jouw kennis is en hoe jouw praktische vaardigheden zijn. Je wordt dan ook gelijk getoetst om het certificaat van vertrouwenscontactpersoon te halen.”
Als VCP (vertrouwenscontactpersoon) ga je in gesprek met slachtoffers of beschuldigers. Je onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn of haar hulpvraag. En je kijkt welke stappen je hierna kunt zetten. Daarnaast help je het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen aan de hand van het beleid.
Lesdata en programma
Bijeenkomst 2: 30 januari – 19.00 tot 21.45 uur – fysieke praktijkdag
Doelgroep
Vrijwilligers die vertrouwenscontactpersoon willen worden.
Reservelijst
Is de opleiding vol en wil jij graag op de reservelijst? Meld je hier aan voor de reservelijst.
Onze tip: vermeld bij de aanmelding voor de reservelijst jouw; naam, e-mailadres, telefoonnummer en voor welke bijeenkomst jij graag op de reservelijst zou willen, dan maken wij het gelijk in orde.
Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie om mee te kunnen doen.
Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet mee doen? Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl
Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl Wij helpen je dan graag verder!
Wat levert de training op?
Wat levert de bijeenkomst je op?
Na deze workshop:
- weet je wat het nut en de noodzaak is van een vertrouwenscontactpersoon binnen je organisatie;
- weet je wanneer gedrag wel of niet grensoverschrijdend is;
- weet je welke stappen je kunt nemen bij een melding van grensoverschrijdend gedrag;
- weet je wat de organisatie preventief kan doen.
‘’ Na het voltooien deze opleiding ontvang jij een erkend certificaat dat jij kunt gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling en verdere loopbaan. Ga jij aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling? ’’
Aanmelden
Ben jij erbij?
-
Ja - Ik ben erbij!
20 Plaatsen beschikbaar
Februari
Tijd
De hele maand (Januari)
Locatie
Online via MOOIWERK.leert.nl
Details
Ben jij helemaal klaar met al die verplichtingen? Heb je het gevoel dat je geleefd wordt door allerlei ‘moetjes’? Dan is dit e-book zeker iets voor jou! We denken vaak dat
Details
Ben jij helemaal klaar met al die verplichtingen? Heb je het gevoel dat je geleefd wordt door allerlei ‘moetjes’? Dan is dit e-book zeker iets voor jou!
We denken vaak dat we geen keuze hebben. Dus we doen wat mensen van ons verwachten. Maar we worden hier helemaal niet gelukkig van. In de tussentijd hebben we het gevoel geleefd te worden. Dit heeft invloed op onze levensvrijheid; we raken uitput, uitgeblust en gefrustreerd. Wie wordt daar nou gelukkig van? Klaar ermee! KIES VOOR JE ZELF EN ZEG DE GROETEN TEGEN MOETEN.
”Moeten is een illusie. Kies definitief voor een moetenvrij leven door het trainen van je wilspier”.
Rick van Asperen legt je uit welke vier praktische stappen je kunt nemen. Hij beschrijft op een toegankelijke manier hoe je (her)ontdekt wat je wilt, zodat je voor eens en voor altijd moeten de groeten kunt doen!
Hoe gaat het online leren in zijn werk?
Na jouw inschrijving, maken wij voor jou een account aan in onze online leeromgeving MOOIWERK.leer.nl. Je ontvang van ons binnen 1 week een berichtje voor de activatie van jouw account en aanvullende informatie, hierna kun jij aan de slag.
Leerduur
Op het moment dat jij een account hebt, krijg jij circa 4 weken de tijd om aan de slag dit e-book te luisten waarvoor jij je hebt ingeschreven. Het e-book is niet tijdsgebonden. Jij bepaalt zelf binnen de leertermijn waar, wanneer, hoe laat én: hoe vaak jij aan de slag gaat.
Let op! De datum die op onze website is terug te zien, is de datum tot wanneer je voor de training kunt inschrijven. Deze datum heeft verder geen effect op de leertermijn.
Vragen
Kom je er niet uit? Of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl – Wij helpen je graag verder!
Aanmelden
Ben jij erbij?
-
Ja - Ik ben erbij!
10 Plaatsen beschikbaar
Tijd
(Dinsdag) 19:00 - 21:45
Locatie
In de Haagse beemden, de exacte locatie wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt
Details
Jij kan het verschil maken! Woon of vrijwillig jij in de Haagse beemden? Dan is deze reanimatie training zeker iets voor jou! Het kan iedereen overkomen. De man voor jou in rij
Details
Jij kan het verschil maken!
Woon of vrijwillig jij in de Haagse beemden? Dan is deze reanimatie training zeker iets voor jou!
Het kan iedereen overkomen. De man voor jou in rij bij de supermarkt valt flauw. Of je merkt tijdens het praten met jouw buurvrouw dat ze hele rare dingen zegt, die jij niet kunt plaatsen. Een beroerte, een hartaanval, flauwte of een val die een wond veroorzaakt. Tijdens het sporten, je vrijwilligerswerk of als je gewoon een ommetje maakt. Maar weet jij ook wat je moet doen op het moment dat dit gebeurt?
Met deze schok en pomptraining – op tijd goed voorbereid – leer jij hoe je levensreddend kunt handelen.
In deze training leer jij het herkennen van ziekte beelden en wat je kunt doen in het geval van; beroertes, Epileptici, Diabetes, flauwte en ander vormen van onwel worden. Daarnaast ga je praktisch aan de slag met reanimeren, stabiele zijligging, grepen, wonden en het gebruiken van een AED.
”Wil jij op tijd goed voorbereid zijn en weten hoe je eerste hulp kunt verlenen? Schrijf je dan in voor deze levensreddende training!”
Doelgroep
Deze training is voor alle Bredase vrijwilligers die meer willen leren over levensreddend handelen in noodsituaties.
Hoe gaat het in zijn werk?
Een week vooraanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie inclusief de link om mee te kunnen doen.
Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet mee doen? Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl
Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl. Wij helpen je dan graag verder!
Wat levert de training op?
Na het volgen van deze schok en pomptraining heb je geoefend met:
- Reanimeren, beademen en het gebruik van een AED.
- Verdrinking, nek- en wervelletsels, en verslikken & verstikken.
- En heb je inzicht in ziekte beelden zoals; Beroertes, Epilepsie, Diabetes en bijvoorbeeld flauwte.
‘’ Na het volgen van de training krijg jij een certificaat van Schok & Pomp die jij kunt gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling en verdere loopbaan. Ga jij aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling? ’’
Docent
Een woordje van de docent
“Alle Nederlanders kennis van levensreddend handelen, dat is onze missie. En die missie begint bij jou. Uiteindelijk ben jij het die een verschil kan maken. Dus schrijf je in voor deze cursus zodat ook jij straks weet hoe je een leven redt!” – Bernard Leenstra
Aanmelden
Ben jij erbij?
-
Ja - Ik ben erbij!
11 Plaatsen beschikbaar
Maart
Tijd
(Woensdag) 09:30 - 12:00
Locatie
bijeenkomst 1: online via Zoom & bijeenkomst 2: op locatie, dit wordt nog bekend gemaakt.
Details
Wil jij vertrouwenscontactpersoon worden? Leer hoe je te werk gaat bij grensoverschrijdend gedrag (en het voorkomen hiervan)! Pesten, dwingende ouders die eisen stellen, seksueel grensoverschrijdend gedrag… Zomaar
Details
Wil jij vertrouwenscontactpersoon worden? Leer hoe je te werk gaat bij grensoverschrijdend gedrag (en het voorkomen hiervan)!
Pesten, dwingende ouders die eisen stellen, seksueel grensoverschrijdend gedrag… Zomaar wat voorbeelden van grensoverschrijdend gedrag. Het kan helaas allemaal gebeuren bij jou op de club of binnen jouw vrijwilligersorganisatie. Wat kun jij dan doen?
Het is fijn als er een vertrouwenscontactpersoon is binnen jouw organisatie. Want wanneer is gedrag grensoverschrijdend? En wat doe je eraan om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt? Tijdens de opleiding vertrouwenscontactpersoon ga je aan de slag met verschillende situaties uit de praktijk. Je leert hoe je gesprekken aangaat en hoe jij als vertrouwenscontactpersoon moet handelen. In de workshop leer je wat je moet doen als er een melding komt van grensoverschrijdend gedrag. Je krijgt tips en tools die je kunt gebruiken bij het zetten van deze stappen.
Als VCP (vertrouwenscontactpersoon) ga je in gesprek met slachtoffers of beschuldigers. Je onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn of haar hulpvraag. En je kijkt welke stappen je hierna kunt zetten. Daarnaast help je het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen aan de hand van het beleid.
In twee dagdelen leer je hoe jij je rol pakt als vertrouwenscontactpersoon. Je krijgt uitleg over wat het inhoudt om die rol te nemen, welke taken daarbij horen en vooral ook: wat jouw grenzen zijn. Je kunt oefenen met gespreksvoering en hoe jij jezelf binnen deze rol introduceert.
Lesdata en programma
Bijeenkomst 1: 19 maart 2025, 09.30 tot 12.00 uur – digitale informatie ochtend via Zoom
Bijeenkomst 2: 16 april 2025, 13.30 tot 16.00 uur – fysieke praktijkdag
Lesdag 1:
Kan jij de eerste (digitale) bijeenkomt van 01 oktober niet? Neem dan contact op via workshops@mooiwerkbreda.nl
We kijken dan graag met je mee naar eventuele andere opties.
Doelgroep
Vrijwilligers die vertrouwenscontactpersoon willen worden.
Reservelijst
Is de opleiding vol en wil jij graag op de reservelijst? Meld je hier aan voor de reservelijst.
Onze tip: vermeld bij de aanmelding voor de reservelijst jouw; naam, e-mailadres, telefoonnummer en voor welke bijeenkomst jij graag op de reservelijst zou willen, dan maken wij het gelijk in orde.
Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie om mee te kunnen doen.
Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet mee doen? Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl.
Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl – Wij helpen je dan graag verder!
Wat levert de training op?
Wat levert de bijeenkomst je op?
Na deze workshop:
- weet je wat het nut en de noodzaak is van een vertrouwenscontactpersoon binnen je organisatie;
- weet je wanneer gedrag wel of niet grensoverschrijdend is;
- weet je welke stappen je kunt nemen bij een melding van grensoverschrijdend gedrag;
- weet je wat de organisatie preventief kan doen.
‘’ Na het voltooien deze opleiding ontvang jij een erkend certificaat dat jij kunt gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling en verdere loopbaan. Ga jij aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling? ’’
Aanmelden
Ben jij erbij?
-
Ja - Ik ben erbij!
16 Plaatsen beschikbaar
April
Tijd
(Woensdag) 13:30 - 16:00
Locatie
De locatie is in Breda, deze wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt per mail als er meer bekend is.
Details
Wil jij vertrouwenscontactpersoon worden? Leer hoe je te werk gaat bij grensoverschrijdend gedrag (en het voorkomen hiervan)! Pesten, dwingende ouders die eisen stellen, seksueel grensoverschrijdend gedrag… Zomaar
Details
Wil jij vertrouwenscontactpersoon worden? Leer hoe je te werk gaat bij grensoverschrijdend gedrag (en het voorkomen hiervan)!
Pesten, dwingende ouders die eisen stellen, seksueel grensoverschrijdend gedrag… Zomaar wat voorbeelden van grensoverschrijdend gedrag. Het kan helaas allemaal gebeuren bij jou op de club of binnen jouw vrijwilligersorganisatie. Wat kun jij dan doen?
In dit tweede dagdeel ga je praktisch aan de slag, zo leer je hoe jij je rol pakt als vertrouwenscontactpersoon. Je krijgt uitleg over wat het inhoudt om die rol te nemen, welke taken daarbij horen en vooral ook: wat jouw grenzen zijn. Je kunt oefenen met gespreksvoering en hoe jij je rol als vertrouwenscontactpersoon pakt.
Let op! Om mee te doen aan deze praktijkdag, moet je eerst het eerste deel van deze opleiding hebben gevolgd. Tijdens deze praktijkdag bouwen we verder op de gelegde basis van de eerste bijeenkomst. We kijken hoe jouw kennis is en hoe jouw praktische vaardigheden zijn. Je wordt dan ook gelijk getoetst om het certificaat van vertrouwenscontactpersoon te halen.”
Als VCP (vertrouwenscontactpersoon) ga je in gesprek met slachtoffers of beschuldigers. Je onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn of haar hulpvraag. En je kijkt welke stappen je hierna kunt zetten. Daarnaast help je het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen aan de hand van het beleid.
Lesdata en programma
Bijeenkomst 2: 16 april – 13.30 tot 16.00 uur, fysieke praktijkdag
Doelgroep
Vrijwilligers die vertrouwenscontactpersoon willen worden.
Reservelijst
Is de opleiding vol en wil jij graag op de reservelijst? Meld je hier aan voor de reservelijst.
Onze tip: vermeld bij de aanmelding voor de reservelijst jouw; naam, e-mailadres, telefoonnummer en voor welke bijeenkomst jij graag op de reservelijst zou willen, dan maken wij het gelijk in orde.
Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie om mee te kunnen doen.
Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet mee doen? Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl
Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl Wij helpen je dan graag verder!
Wat levert de training op?
Wat levert de bijeenkomst je op?
Na deze workshop:
- weet je wat het nut en de noodzaak is van een vertrouwenscontactpersoon binnen je organisatie;
- weet je wanneer gedrag wel of niet grensoverschrijdend is;
- weet je welke stappen je kunt nemen bij een melding van grensoverschrijdend gedrag;
- weet je wat de organisatie preventief kan doen.
‘’ Na het voltooien deze opleiding ontvang jij een erkend certificaat dat jij kunt gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling en verdere loopbaan. Ga jij aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling? ’’
Aanmelden
Ben jij erbij?
-
Ja - Ik ben erbij!
20 Plaatsen beschikbaar
Mei
Tijd
(Dinsdag) 19:00 - 21:45
Locatie
De locatie is in Breda, deze wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt per mail als er meer bekend is.
Details
Wil jij graag kennis uitwisselen? Lijkt het jou interessant om kennis uit te wisselen met andere vertrouwenscontactpersonen? Dan is deze intervisie avond zeker iets voor jou. Geen vraag is te gek!
Details
Wil jij graag kennis uitwisselen?
Lijkt het jou interessant om kennis uit te wisselen met andere vertrouwenscontactpersonen? Dan is deze intervisie avond zeker iets voor jou. Geen vraag is te gek! In deze sessie krijg jij de mogelijkheid om jouw ervaring(en) te delen, vragen voor te leggen en casussen in te brengen. Onder begeleiding van een gecertificeerd trainer ga je in gesprek met (professionele) vertrouwenspersonen en vertrouwenscontactpersonen.
Doelgroep
Vrijwilligers die vertrouwenscontactpersoon zijn en met andere VCP-ers (vertrouwenscontactpersonen) willen sparren en casussen bespreken.
Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie om mee te kunnen doen.
Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet mee doen? Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl.
Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl – Wij helpen je dan graag verder!
Docent
Aanmelden
Ben jij erbij?
-
Ja - Ik ben erbij!
15 Plaatsen beschikbaar
Tijd
(Donderdag) 19:15 - 21:45
Locatie
De locatie is in Breda, deze wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt per mail als er meer bekend is.
Details
NEE=NEE! Wil jij leren hoe je beter voor jezelf kunt opkomen? Onze grenzen aangeven is niet altijd even makkelijk. Vind je het moeilijk om tijdens een vergadering je mening te geven? Neem
Details
NEE=NEE!
Wil jij leren hoe je beter voor jezelf kunt opkomen?
Onze grenzen aangeven is niet altijd even makkelijk. Vind je het moeilijk om tijdens een vergadering je mening te geven? Neem jij soms teveel hooi op je vork? Of zeg vaak ”ja” als je eigenlijk ”nee” bedoelt….? Herken jij jezelf hierin? Dan is deze training iets voor jou! Tijdens deze training ga je aan de slag met weerbaarheid, grenzen aangeven, regie nemen en werk je aan effectief communiceren in combinatie met sociale vaardigheden.
”Assertiviteit is de perfecte balans tussen voor je eigen belangen opkomen en rekening houden met de behoeften van de ander”.
Kan jij tips gebruiken als het gaat om voor jezelf opkomen? Dan is deze training geschikt voor jou!
Wij helpen jou een handje hoe je op een respectvolle manier jouw mening kan geven.
Lesdata:
lesdatum 1: 15 mei
Afhankelijk van de behoefte organiseren we nog een tweede dagdeel.
Hoe kan ik meedoen?
Meld je aan door onderaan de training te klikken op ‘Ja ik ben er bij’. Circa een week voor aanvang ontvang jij een herinneringsmail met alle informatie!
Afmelden
Ben jij niet langer in de gelegenheid om mee te doen aan de training? Meld je dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst af door een mailtje te sturen naar workshops@mooiwerkbreda.nl
Vragen
Kom je er niet uit? Of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl Wij helpen je graag verder!
Wat levert de training op?
Na het volgen van deze training heb jij ervaren hoe jij op een gebalanceerde manier voor jezelf op kunt komen.
- Aan de hand van verschillende oefeningen heb jij geleerd hoe jij wel overwogen keuzes kunt maken in welk gedrag jij graag wil vertonen.
- Leer je persoonlijke belangen af te wegen tegen die van een ander;
- Heb je inzicht gekregen in hoe je beter voor je eigen belangen kunt zorgen.
”Na het volgen van deze workshop ontvang jij een bewijs van deelname dat jij kan gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling en verdere loopbaan. Ga jij aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling? ’’
Aanmelden
Ben jij erbij?
-
Ja - Ik ben erbij!
15 Plaatsen beschikbaar