MOOI MENS gezien! | #1 Sanne | Mensen maken Nederland

MOOIWERK stelt je voor aan Sanne Biolik, een vrolijke jongedame van 20 jaar oud. Door de weeks studeert zij Social Work en sinds begin 2021 is zij een aantal uur in de week actief als vrijwilliger. “Het beeld dat vrijwilligerswerk tijdrovend is en veel van je eist, is echt niet meer van deze tijd.”

Je bent vrijwilliger bij Stichting de Herberg, kun je daar wat meer over vertellen?

Stichting de Herberg helpt thuis- en daklozen in Breda op verschillende manieren. Eén van de manieren waarop ze dat doen, is het organiseren van een inloopmoment. Twee keer in de week zorg ik er samen met andere vrijwilligers voor dat er een luisterend oor is voor de mensen die binnenkomen. We verzorgen wat te drinken, een broodmaal en een warme, goed gevulde kom met soep.

Daarnaast voorzien we de mensen van (gratis) nieuwe kleding. Dat is iets wat hard nodig is in deze donkere, koude en natte dagen! Ze kunnen tijdens de inloop ook (gezelschaps-) spelletjes spelen en de krant lezen bijvoorbeeld. De stichting werkt vanuit het christelijke geloof, maar het maakt ze niet uit wie er binnenkomt en met welke geloofsovertuiging dat dan is. Er is plek voor iedereen.”

“Het mooiste vind ik dat je ziet hoe dankbaar mensen zijn met een warme kop soep, een praatje waarin zij in het middelpunt staan, en de contacten die je opdoet.”​ – Sanne (20), vrijwilliger in Breda​

Waarom ben je vrijwilliger geworden?

“Ik wilde graag iets betekenen voor mensen die het moeilijk hebben, maar ik wist niet waar ik moest zijn. Dankzij MOOIWERK kwam ik bij Stichting de Herberg terecht. Het team van MOOIWERK heeft ervoor gezorgd dat ik bij de stichting onder de aandacht kwam en er ook aan de slag kon. Ook nu zijn ze nog erg betrokken. Geregeld vragen ze of ik het naar mijn zin heb en of ik goed op mijn plek zit.”

Wat zou je tegen mensen willen zeggen die nog twijfelen om vrijwilligerswerk te gaan doen?

“Ga het doen! Het beeld dat het tijdrovend is en veel van je eist, is iets wat echt niet meer van deze tijd is. Het is erg dankbaar werk. En er zijn zoveel mensen die heel veel hebben aan jouw bijdrage. Er is in allerlei richtingen vrijwilligerswerk te vinden en jouw kwaliteiten zijn van grote waarde voor een ander. Bovenal haal je er gegarandeerd veel voldoening uit, als je wat passends gevonden hebt!”


MOOIWERK is aangesloten bij Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk. Samen met het vrijwilligersveld in het hele land, maken we tijdens het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet (2021) nóg meer mensen enthousiast voor vrijwilligerswerk. Dit doen we onder andere door het vertellen van unieke verhalen in onze rubriek MOOI MENS gezien! #mensenmakennederland

Lees hier het verhaal van Sanne die bij Parkzuiderhout aan de slag is gegaan.

Heb jij ook een MOOI verhaal over vrijwilligerswerk, of heb jij een MOOI MENS gezien? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar onze afdeling communicatie, en wie weet vertellen wij hier straks jouw verhaal!

Scroll naar boven