MOOI MENS gezien! | #41 Carla en Rens

Leestijd: +/- 1 minuut

MOOIWERK stelt je elke maand voor aan een inspirerend mens. Een MOOI mens! Iemand die vrijwilligerswerk doet. Voor een ander, maar vooral ook voor zichzelf. Want van iets goeds doen, krijg je een goed gevoel. Deze maand praten we met Carla Boschman én haar man Rens ten Hagen. Een echtpaar dat al bijna 10 jaar vrijwilligerswerk doet bij het Filmhuis in Breda. “Het is soms knetterhard werken, maar je haalt er zoveel voldoening uit!”

Het is 2015. Rens en Carla gaan met een groep vrienden naar het filmhuis (toen nog bij het Grand Theater, waar nu de Streetfood Club zit). Daar begint het kriebelen bij Rens. Het geluid kon toch veel beter?! De eigenaar liet zich dat geen twee keer zeggen. “Fiks het maar dan!” Rens helpt vervolgens vrijwillig bij de techniek. Zijn echtgenoot Carla ziet het ook wel zitten om vrijwilligerswerk te doen bij het Filmhuis. Nu, 9 jaar later, is hij er nog steeds bezig met de techniek – en is zij vrijwilligerscoördinator.

Passie voor film en gezelligheid

Carla en Rens hebben beide een passie voor film, lekker eten en gezelligheid. Ze zijn dan ook vaak te vinden in het sfeervolle Filmcafé waar je lekker kan napraten over de film bij een borrel, lunch of diner. Maar ook zonder dat je naar de film gaat ben je meer dan welkom bij het Filmhuis. Wist je dat je er ook een zaal kunt huren voor bijvoorbeeld een feestje of meeting?

Meer dan 80 vrijwilligers

Het team van vrijwilligers bestaat uit 80 leuke mensen die zichzelf kunnen inroosteren wanneer ze dat willen. Daarnaast mogen ze zelf gratis de mooiste films komen bekijken. Voor Carla en Rens is het Filmhuis eigenlijk hun tweede huiskamer. Zoals Carla zegt: “Het geeft zoveel voldoening. Al is het soms knetterhard werken, het is gewoon ook ontzettend leuk!”

Zelf ervaren of het iets voor je is? Stap gewoon een keer binnen en kijk of jij je hier ook thuis voelt!

______________________________________________________________________________________________

Heb jij ook een MOOI verhaal over vrijwilligerswerk, of heb jij een MOOI MENS gezien? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar communicatie@mooiwerkbreda.nl, en wie weet vertellen wij hier straks jouw verhaal! 

Wil jij ook aan de slag als vrijwilliger? Bekijk hier al onze vacatures.

Scroll naar boven