Zó helpt Team Vrijwilligerswerk Breda!

Zeg nou zelf: hoe kun je beter geholpen worden aan vrijwilligerswerk in Breda, dan door een team vrijwilligers uit Breda? Zij weten immers precies waar ze over praten! Achter de vacaturebank van MOOIWERK gaat een team gedreven vrijwilligers schuil. Aan hen de taak om jou verder op weg te helpen naar die ene toffe klus of vacature in de stad. Graag stellen wij je voor aan Team Vrijwilligerswerk:

“De reden dat we dit werk vrijwillig doen, is natuurlijk omdat we het superleuk vinden. Daarmee hopen we ook anderen te inspireren!” – José, vrijwilliger bij MOOIWERK.

De verbinding tussen vrijwilliger en organisatie

José, één van de vrijwilligers uit het team, legt uit hoe zij mensen inspireren. “Team Vrijwilligerswerk gaat vooral veel in gesprek met mensen. Heb jij interesse in vrijwilligerswerk en meld je je bij MOOIWERK, dan staan we voor je klaar. We helpen alle Bredanaars op weg en zo vinden zij hopelijk de vrijwilligersklus die ze leuk vinden, maar zelf niet hadden kunnen vinden. Het gaat om vraag én aanbod, dus het werkt twee kanten uit. Wij willen die schakel daarin zijn, en streven altijd met een passend advies waar iemand ook echt blij van wordt. Vrijwilligerswerk doe je namelijk vooral voor jezelf, en het moet passen bij wat jij leuk vindt.”

Eigenlijk zijn er drie belangrijke momenten te onderscheiden waarop de meeste mensen in contact komen met Team Vrijwilligerswerk. Zodra een vrijwilliger een account op de website van MOOIWERK heeft aangemaakt, wanneer iemand de test jezelf heeft ingevuld, óf direct heeft gesolliciteerd op een openstaande vacature. In alle gevallen neemt iemand van het team contact op en worden zij gewezen op vacatures die bij ze passen. Iedereen is namelijk uniek, net als al het vrijwilligerswerk wat er te doen is in de stad. Door passend advies te geven, blijft de manier van werken dichtbij en persoonlijk.

“We zitten hier met vijf mensen tussen de 23 en 62 jaar, die zich stuk voor stuk vrijwillig inzetten voor andere (potentiële) vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties uit Breda.”

Dichtbij en persoonlijk

José vertelt verder: “Laatst belde er iemand na het invullen van de test jezelf. Deze persoon herkende zich niet meteen in de testresultaten die hieruit kwamen. Door samen te kletsen over waar de interesses dan wel lagen, hebben we tof vrijwilligerswerk kunnen vinden. Dat maakt een dag echt geslaagd. En dat is natuurlijk ook precies waarom we dit werk vrijwilliger doen: omdat we het leuk vinden. Daarmee hopen we ook anderen te inspireren!”

Ook vindbaar zijn met jouw vrijwilligersvacature in Breda? Maak een account aan en upload jouw vacature vandaag nog. Wie weet brengt Team Vrijwilligerswerk jouw organisatie straks bij iemand onder de aandacht!


MOOIWERK zet zich in voor iedereen die aan de slag wil met vrijwilligers(werk) in Breda. Potentiële vrijwilligers vinden er vacatures, organisaties krijgen advies en huidige vrijwilligers kunnen workshops en bijeenkomsten volgen om zichzelf te blijven ontwikkelen. Iedere Bredanaar fan van vrijwilligerswerk! Wil jij graag met ons sparren? Neem dan contact op met het team.

Scroll naar boven