Basistraining: Didactisch training geven binnen jouw sportvereniging 

13Sep20:0022:00Basistraining: Didactisch training geven binnen jouw sportvereniging Leer de basisvaardigheden van het didactisch en pedagogisch handelen als trainer bij jouw vereniging!20:00 - 22:00

Tijd

(Maandag) 20:00 - 22:00

Locatie

Gymzaal basisschool; Noorderlicht, Cornelis Florisstraat 25, 4827 CN Breda

Other Events

Details

Geef jij training bij je sportvereniging? En wil jij graag aan de slag met de basis van didactisch (onderwijskundig) trainen? In drie bijeenkomsten verrijk jij jouw kennis op het gebied van didactisch en pedagogisch handelen als sporttrainer!

Net gestart met training geven, of zou je jezelf als huidige trainer meer willen ontwikkelen en tips willen krijgen over didactisch trainen? Dan is deze cursus iets voor jou! Je krijgt handvatten om je sporters goed te begeleiden. Daarnaast leer je hoe je een veilige sportomgeving kunt creëren om het maximale effect uit je training te halen. In drie bijeenkomsten gaan we o.a. in op gelijke behandeling van de deelnemers, differentiatiemogelijkheden binnen een training en hoe je voor een groep staat, hoe je om kunt gaan met conflicten en op welke manier je leden tips en feedback geeft.   

  ”Tijdens deze cursus gaan we niet in op technische of tactische trainersvaardigheden, maar ligt de focus echt op de basisvaardigheden van didactisch training geven. ” 

Lesdata en programma:
Bijeenkomst 1: Maandag 13  september – “Presenteren hoe sta je voor de groep?”
Bijeenkomst 2: Maandag 27 september – “De training: wat is de ideale training?”
Bijeenkomst 3: Maandag 11 oktober – “De spelleider: hoe ga je om met groepsdynamiek?”


Let op! Dit is een fysieke training. 
Indien de corona-maatregelen het niet toelaten een fysieke training op locatie te verzorgen, wordt er gekeken naar goed alternatief.
Aanbevolen: kom samen met een andere trainer uit de organisatie!

Hoe gaat het in zijn werk?
Een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie om mee te kunnen doen.

Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet mee doen?  Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl 

Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl. Wij helpen je dan graag verder!

Wat levert de training op?

Na het volgen van deze cursus heb je (nieuwe) inzichten gekregen in de volgende 4 competenties die van belang zijn bij het geven van didactisch en pedagogisch trainen:

  1. Presentatie: Een trainer heeft een positieve uitstraling en is zich bewust van belang en goede communicatie naar (doel)groepen en de sportvereniging. Een trainer is betrouwbaar en het gedrag past bij de  voorbeeldfunctie die hij/ zij heeft tijdens een training of activiteit. Hij/zij is representatief voor de sportvereniging.
  2. Samenwerken: Een trainer kan samenwerken met de mede-trainer en andere betrokkenen op de sportvereniging om de training en taken goed uit te voeren. Hij/zij komt afspraken na en stelt zich hulpvaardig en flexibel op. Een trainer weet wat zijn rol is en tot waar zijn/ haar verantwoordelijkheid ligt.
  3. Organiseren en begeleiden: Een trainer weet wat er bij het organiseren en begeleiden van een activiteit of training komt kijken. Hij/zij kan werken op basis van een plan en kan de activiteit uitvoeren volgens de voorbereiding. (wie, wat, waar en wanneer). Hij/zij kan de training begeleiden en durft instructies en aanwijzingen te geven aan de (doel)groep.
  4. Ontwikkelen: Een trainer ontwikkelt zich op houding en gedrag. Hij/zij kan uiten wat hij/zij leuk vindt en waar zijn kracht zit die gebruikt kan worden tijdens een training of activiteit. Een trainer kan feedback geven in de vorm van tips en tops en neemt feedback van andere serieus.  

Een woordje van de docent

Wij zijn heel enthousiast om Breda meer didactisch vaardige sporttrainers te gaan bezorgen. We hopen dat je na deze cursus niet alleen als trainer, maar ook als persoon een ontwikkeling hebt doorgemaakt.  Zien we jullie in september? 

Aanmelden

Je wil inschrijven? Log dan eerst in Log nu in

Scroll naar boven